Υποχρεωτική και το 2022 η επιμόρφωση του συντονιστή/ιδιοκτήτη καταλύματος στα υγειονομικά πρωτόκολλα

domatio ksenodoxeioy
Newsroom
21/03/2022 16:01
 
 
 

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έπειτα από τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ στις 17/3/2022 για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των απαραίτητων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, προκειμένου τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα και της φετινής σεζόν.

Αρχικά έχουν προγραμματιστεί δύο σεμινάρια, στα οποία τα μέλη του φορέα μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.
*Τρίτη 5 Απριλίου 2022, 13:00-15:00 και

*Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, 18:00-20:00
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται εδώ και, αν υπάρξει ανάγκη, θα προγραμματιστούν και άλλα τμήματα επιμόρφωσης.

Όπως ορίζει η νέα εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής. Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:

*από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα.

*άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2022 πρέπει να γίνει έως 01/06/2022 από συνεργαζόμενους φορείς (όπως είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων).

Η εκπαίδευση αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής στις Κυκλάδες και παρέχεται δωρεάν στα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα εκπαιδευτικά webinars θα πραγματοποιηθούν μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την οποία μπορούν να συνδεθούν έως και 1000 σημεία ταυτόχρονα.

Επισημαίνεται ότι για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα πιστοποίησης HealthFirst αυτό εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού. Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης HealthFirst απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

(Visited 303 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*