Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη δυσλειτουργία των ΕΛΤΑ: «Πλήγμα για τον κόσμο των νησιών, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό»

Newsroom
07/04/2022 12:33
 
 
 

«Παραπαίουν» τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στις Κυκλάδες, τα οποία μαστίζονται από την χρόνια υποστελέχωση, αλλά και τα προβλήματα που προκάλεσε στα πληροφοριακά τους συστήματα η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση.

Τον «λογαριασμό» της κυβερνητικής αδιαφορίας, σύμφωνα με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων, πληρώνουν και σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι των νησιών (ιδιαίτερα των πιο μικρών), οι οποίοι βλέπουν την κατάσταση να οδηγείται σε αδιέξοδο, λίγο καιρό μάλιστα πριν την έναρξη της νέας θερινής περιόδου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Ν.Ε. έχει ως εξής:

Στα διαχρονικά προβλήματα της ακτοπλοϊκής επικοινωνίας των νησιών και της μη ικανοποιητικής λειτουργίας του διαδικτύου, προστέθηκε ένα ακόμη -κρίσιμο για τις Κυκλάδες- στον τομέα των επικοινωνιών.

Οι συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες 15 μέρες στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ύστερα από την κυβερνοεπίθεση που έθεσε τα πληροφοριακά τους συστήματα ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, είναι πραγματικά ανεκδιήγητες. Οι πολίτες, οι επιχειρήσεις αλλά και οι εργαζόμενοι καλούνται και πάλι «να πληρώσουν τη νύφη» (ακυρώσεις παραγγελιών, αυξήσεις κόστους, απώλεια τζίρου, απολύσεις συμβασιούχων κλπ.).

Τα καταστήματα ΕΛΤΑ σε άλλα νησιά των Κυκλάδων υπολειτουργούν (αυτή τη στιγμή μάλιστα τα 23 καταστήματα του νομού λειτουργούν μόνο με 43 μονίμους υπαλλήλους!), σε άλλα απειλούνται με οριστικό κλείσιμο, σε μια δε περίπτωση το σχετικό γραφείο έχει μείνει παντελώς ορφανό. Η παρατεταμένη υποστελέχωση και η προφανής αδιαφορία των αρμόδιων φορέων δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, αντιθέτως ενισχύει την αγωνία μονίμων κατοίκων και επαγγελματιών, που βλέπουν την κατάσταση να οδηγείται σε αδιέξοδο. Δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες ταχυδρομείου αυτές καθαυτές που βρίσκονται εκτός τροχιάς, είναι και η σύνδεση με τις σχετιζόμενες με τα ΕΛΤΑ τραπεζικές υπηρεσίες που έχει καταστεί δυσχερής, έως και παντελώς αδύνατη για τα μικρά νησιά όπου δεν υπάρχουν τραπεζικά υποκαταστήματα και τα ΕΛΤΑ είναι η μοναδική τραπεζική υπηρεσία που προσφέρεται. Πρόβλημα δημιουργείται και σε πολλούς δήμους που οι εισπράξεις τους (ύδρευση κλπ) γίνονται μέσω των ΕΛΤΑ.

Και όλα αυτά την ώρα που τα Κυκλαδονήσια μας, ύστερα από δυόμισι χρόνια πανδημίας και αλλεπάλληλων οικονομικών πιέσεων, βρίσκονται προ των πυλών του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου! Μιας περιόδου που, όπως βλέπουμε, σε καμία περίπτωση δεν ξεκινά με όρους «ευρωπαϊκής κανονικότητας», όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση.

Ζητάμε για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και άμεσα να:

*παρέμβει για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*