Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: Σχεδόν 3 εκ. ευρώ για έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών

Εγγαρές ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών
Newsroom
07/04/2022 15:01
 
 
 

 

Την ένταξη έργων, ύψους 18.895.743,21 εκ. € στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πέτυχαν οι Δήμοι Άνδρου, Τήνου, Φολεγάνδρου, Μήλου, Κύθνου, Σίφνου, Σύρου-Ερμούπολης και Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικώνκαι ειδικότερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Τα εν λόγω έργα – που αφορούν σε βελτιώσεις υποδομών ύδρευσης και φωτισμού των νησιών, βελτιώσεις αγροτικής οδοποιίας, αλλά και στον εκσυγχρονισμό υπαρχουσών υποδομών – θα συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των νησιών.

Συγκεκριμένα:
*Για τον Δήμο Άνδρου, εγκρίθηκε το ποσό των 3.700.000€ για έργα σε βελτίωσης υποδομών ύδρευσης.

*Για τον Δήμο Τήνου, εγκρίθηκε το ποσό των 3.908.498,10€ για έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης.

*Για τον Δήμο Φολεγάνδρου εγκρίθηκε το ποσό των 1.306.165€ για έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης.

*Για τον Δήμο Μήλου, εγκρίθηκε το ποσό των 1.539.200€ για έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης.

* Για τον Δήμο Κύθνου, εγκρίθηκε ποσό ύψους 2.031.200€, για έργα βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας του νησιού.

*Για τον Δήμο Σίφνου, εγκρίθηκε ποσό ύψους 1.014.731,46€ για έργα ανάπτυξης υπαίθρου και βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας του νησιού.

*Για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εγκρίθηκε ποσό ύψους 2.804.096€ για έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ταχυδιυλιστηρίου Εγγαρών. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φόρτωμα, για την επίτευξη του συγκεκριμένου έργου καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Πολυκρέτης.

*Για τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης εγκρίθηκε το ποσό των 2.591.852,65€ για έργα υπογειοποίησης δικτύου φωτισμού ιστορικού τόπου Δ.Ε Ερμούπολης.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Φόρτωμας συνεχάρη τους δημάρχους των νησιών Άνδρου, Τήνου, Φολεγάνδρου, Μήλου, Κύθνου, Σίφνου, Σύρου και Νάξου για την αγαστή συνεργασία τους με το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία – όπως είπε – αποφέρει συνεχώς πολύτιμους καρπούς και συμπλήρωσε: «Σταθερή στις δεσμεύσεις της, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας στην τοπική αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να αναπτύξει υποδομές και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν καθοριστικά την καθημερινότητα των πολιτών».

(Visited 326 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*