Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού στις Δυτικές Κυκλάδες

Newsroom
29/06/2022 12:42
 
 
 

 

Από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου θα διαρκέσει η περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη στις Δυτικές Κυκλάδες.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουνίου, η Υπουργός θα φτάσει στη Μήλο, όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις Κατακόμβες και στο αναστηλωμένο Αρχαίο Θέατρο και στην Αρχαία πόλη. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Έπαρχο Μήλου κα Έλλη Χωριανοπούλου και τον Δήμαρχο του νησιού κ. Μανώλη Μικέλη, ενώ στις 8 το βράδυ θα εγκαινιάσει την έκθεση «Τάφω κτερίζειν» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου.

Το πρωί της Παρασκευής 1η Ιουλίου, η κα Μενδώνη θα προχωρήσει σε αυτοψία στις σωστικές ανασκαφές των ορυχείων Ymeris και στις αρχαιότητες της Αγγεριάς, ενώ στις 11:00 θα αναχωρήσει για την Κίμωλο. Εκεί θα κάνει αυτοψία στο Κάστρο και στο Μουσείο κι έπειτα θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κιμώλου κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη. Το απόγευμα θα επιστρέψει στη Μήλο.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου η Υπουργός Πολιτισμού θα επισκεφθεί τη Σίφνο, όπου θα κάνει αυτοψία στην Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, στην Χρυσοπηγή, στο Μουσείο και στο Κάστρο. Στις 13:00 θα έχει συνάντηση με τη Δήμαρχο του νησιού κα Μαρία Ναδάλη.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της κας Μενδώνη θα είναι η Σέριφος, όπου την Κυριακή 3 Ιουλίου θα κάνει αυτοψία στον Άσπρο Πύργο και στο υπό εξέλιξη έργο μετατροπής του π. Διοικητηρίου σε Μουσείο Ορυκτού Πλούτου και Μεταλλευτικής Ιστορίας Σερίφου. Το απόγευμα στις 17:30 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σερίφου κ. Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, ενώ στις 18:00 θα εγκαινιάσει την αρχαιολογική συλλογή Σερίφου και την έκθεση «Περσέας, από την Σέριφο στα άστρα.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*