Περιοδεία του Γραμματέα της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου σε Σύρο, Σαντορίνη και Νάξο

Newsroom
14/07/2022 13:26
 
 
 

 

Περιοδεία σε Σύρο, Σαντορίνη και Νάξο πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Πόκκιας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων της ΠΕΔ και σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της και Δημάρχου Ρόδου κ. Καμπουράκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πόκκιας επισκέφθηκε την Ερμούπολη, όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκο Λειβαδαρά για θέματα που αφορούν στο Δήμο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία του Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου με αιρετούς, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και στελέχη της ΠΕΔ, με θέμα τον προγραμματισμό της μελέτης εργασίας και επισκευής του κτιρίου που φιλοξενούνται οι υπηρεσίες της ΠΕΔ Κυκλάδων.

Αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (του οποίου οι υπηρεσίες θα αναλάβουν την εκπόνηση της συνολικής μελέτης), του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (που θα αναλάβει την έγκριση μελέτης και την επίβλεψη των εργασιών) και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου (που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου). Λόγω της συμμετοχής του Υπουργείου, στη συνάντηση κλήθηκε να συμμετάσχει και ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Γιάννης Βαμβακούσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Πόκκιας επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ και Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της ΠΕΔ για θέματα που απασχολούν τον Δήμο Θήρας και κυρίως για τα μεγάλα έργα που απαιτούνται για το νησί.

Τρίτος σταθμός της περιοδείας του Γραμματέα της ΠΕΔ ήταν η Νάξος, όπου είχε συνάντηση με το Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ και Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό, ο οποίος και τον ενημέρωσε για θέματα του νησιού. Επίσης, ο κ. Πόκκιας παρευρέθηκε σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Νάξου με αφορμή την έναρξη του τουρνουά μπάσκετ για παιδιά 8-16 ετών, “Karagoutis Training Camp”, παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων του νησιού και του Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα, προπονητή και παγκόσμιου πρωταθλητή κ. Γιώργου Καράγκουτη.

Για το 2022, το γνωστό αυτό τουρνουά πραγματοποιείται σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων (Άνδρο, Τήνο, Νάξο και Πάρο). Τελεί υπό την αιγίδα και χρηματοδοτείται από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και φιλοξενείται από τους Δήμους των νησιών, ενώ συμμετέχουν όλα τα τοπικά σωματεία μπάσκετ.

Ήδη ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα δύο πρώτα Training Camps σε Άνδρο και Τήνο και απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής σε περισσότερα από 250 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Μαζί με το δίπλωμα, κάθε παιδί πήρε δώρο ένα αναμνηστικό μπλουζάκι προπόνησης. Οι μικροί αθλητές άφησαν θετικές εντυπώσεις στο τεχνικό επιτελείο του Γιώργου Καράγκουτη με τη διάθεση και τη συνέπειά τους στις καθημερινές προπονήσεις. Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιείται το Training Camp στη Νάξο και θα ολοκληρωθεί η πρωτοβουλία την ερχόμενη εβδομάδα στην Πάρο.

(Visited 120 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*