Ψήφισμα για την επιστροφή των 161 κλεμμένων θησαυρών από τις Κυκλάδες – Υπόγραψε κι εσύ!

Newsroom
06/09/2022 13:24
 
 
 

 

Στη συλλογή υπογραφών μέσα από την ιστοσελίδα avaaz.org προχωρούν πολίτες των Κυκλάδων ώστε να διεκδικήσουν την επιστροφή των 161 «κλεμμένων θησαυρών τους» και να δηλώσουν την άρνηση τους στην επιχειρούμενη νομιμοποίηση από τη Βουλή της αρχαιοκαπηλικής συλλογής με τους 161 θησαυρούς του κυκλαδικού πολιτισμού.

Το ψήφισμα

Τα Κυκλαδονήσια του Πολιτισμού απαιτούν την επιστροφή των 161 κλεμμένων θησαυρών τους

Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των πολιτιστικών μας θησαυρών στους ξένους πολύ περισσότερο σε εμπόρους-συλλέκτες αρχαιοτήτων που προέρχονται από αρχαιοκαπηλία και λαθρανασκαφές.

Λέμε όχι στη επιχειρούμενη νομιμοποίηση από τη Βουλή της αρχαιοκαπηλικής συλλογής με τους 161 θησαυρούς του κυκλαδικού πολιτισμού, κυρίως με κυκλαδικά ειδώλια.

Απευθυνόμαστε στους 300 της βουλής και τους καλούμε να καταψηφίσουν το ν/σ αυτό που οδηγεί την πολιτεία να συναλλάσσεται με λαθρέμπορους αρχαιοτήτων, με αρχαιοκάπηλους και συλλέκτες κλεμμένων θησαυρών.

Καλούμε την κυβέρνηση να διεκδικήσει νομικά τη συλλογή με τους κλεμμένους θησαυρούς, όπως προβλέπει ο αρχαιολογικός νόμος, ώστε αυτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να παραδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο ανήκουν σύμφωνα με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Υπόγραψε κι εσύ!

*(φώτος: αρχείου)

(Visited 263 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.