Ορχήστρα των Κυκλάδων: Μια μουσική συνάντηση γεμάτη ελπίδα

Newsroom
12/09/2022 21:42
 
 
 

 

Μια εντυπωσιακή μουσική συνάντηση με πρωταγωνιστές παιδιά, πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Δρυοπίδας Κύθνου, την Πέμπτη 8/9/22. Τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Κύθνου, υποδέχτηκαν τα παιδιά της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων και έπαιξαν μαζί επί σκηνής, παρουσιάζοντας τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Το πρόγραμμα άρχισε με την παρουσίαση διάφορων μουσικών οργάνων στα παιδιά από τον υπεύθυνο του Μουσικού Εργαστηρίου Κύθνου κο Στέφανο Λαρεντζάκη και τους συνεργάτες του. Αναφέρθηκαν συνοπτικά στην προέλευση και τον τρόπο λειτουργίας τους, ενώ έπαιξαν και μικρά μουσικά παραδείγματα.

Τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων τα οποία με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας, ακορντεόν και τρομπέτας παρουσίασαν ένα επιλεγμένο πρόγραμμα με παιδιά από το Προπαρασκευαστικό, Παιδικό και Νεανικό Τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα κρουστά όργανα εναλλάσσονταν τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου, τα οποία συνόδευαν τα τραγούδια σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, δημιουργώντας έτσι μια εντυπωσιακή εικόνα από πλήθος παιδιών επί σκηνής. Αυτό δημιουργεί ελπίδες όχι μόνο για το πολλά υποσχόμενο μουσικό μέλλον των παιδιών, αλλά καλλιεργεί και ιδιαίτερες προσδοκίες για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην Κύθνο, η οποία αγκαλιάστηκε από παιδιά και γονείς.

Το κοινό εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το εκπληκτικό μουσικό αποτέλεσμα που κατάφεραν τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και των μουσικών. Τα παιδιά της Χορωδίας της ΟτΚ, είχαν την τιμή να είναι η 1η παιδική χορωδία που καλέστηκε για να τραγουδήσει στο θεατράκι και μόνο χαρά προκαλεί το γεγονός ότι η παρουσία αυτή, στάθηκε αφορμή για να δηλώσουν ακόμα περισσότερα παιδιά της Κύθνου την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο Μουσικό Εργαστήρι το οποίο θα εμπλουτιστεί το επόμενο διάστημα και με επιπλέον όργανα, όπως το πιάνο.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τη «Φραγκοσυριανή» που χόρεψαν παιδιά της Χορωδίας και ακολούθησαν τραγούδια από τους παραδοσιακούς οργανοπαίκτες, ενώ η συμμετοχή του κοινού σε όλη την παράσταση ήταν ιδιαίτερα δυναμική, τόσο στο τραγούδι, όσο και στους χορούς στο τέλος της παράστασης.

Από αρκετούς παρευρισκόμενους εκφράστηκε η επιθυμία η συνάντηση αυτή να επαναληφθεί, ενώ δεν έλειψαν και οι ευχαριστίες προς τους δύο φορείς που χάρισαν στα παιδιά τη μοναδική αυτή εμπειρία. Ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο, τα παιδιά της Κύθνου να ανταποδώσουν σύντομα μία επίσκεψη στη Σύρο για να παρακολουθήσουν μία πρόβα της χορωδίας, αλλά και να παρευρεθούν στην επικείμενη συναυλία της ΟτΚ στο Θέατρο Απόλλων στις 2/10.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κύθνου κος Στ. Γαρδέρης, ο Αντιδήμαρχος κος Φιλιππαίος Κωνσταντίνος και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών που κατέκλυσαν το θεατράκι.

Τη Χορωδία της ΟτΚ συνόδεψαν οι:

Νίκος Απέργης – ακορντεόν

Βούλα Γλύκα – πιάνο

Στέφανος Λαρεντζάκης – κρουστά

Αποστόλης Μάρης – κιθάρα

Νίκος Ρούσσος – πιάνο

Φώτης Τσαντήλας – τρομπέτα

Διεύθυνση Χορωδίας: Νίκος Ρούσσος & Έλλη Γούναρη.

Κρουστά έπαιξαν τα παιδιά από το Μουσικό Εργαστήρι Κύθνου:

Έμιλι Περγκιόνι, Βασιλική Φιλιππαίου, Νίκος Τριπολιτσιώτης, Φαίδρα Γαρδεράκη και Μαρία Λαρεντζάκη

Το Μουσικό Εργαστήρι πλαισίωσαν οι μουσικοί:

Αναστάσιος Στάβερης: Κιθάρα, ούτι, μπαγλαμάς, Κυκλαδίτικη λύρα, τζουράς, πολίτικο λαούτο, Βιολοντσέλο

Φώτης Αποστολάρας: Μπάσο

Σταμάτης Μαυράκης: Βιολί, τραγούδι

Θοδωρής Μανώληκας: Λαούτο, τραγούδι

Επιμέλεια ήχου-φωτισμού: ΟτΚ – Φώτης Τσαντήλας

Ηλεκτρολόγος: Γιάννης Γκούμας

Φωτογραφίες: Γιάννης Σπηλιόπουλος, Γιάννης Μαχαίρας, Ελένη Λεοντίτση, Δημήτρης Μπακάλης, Κατιάνα Ρούσσου.

Video: Γιάννης Μαχαίρας

Ευχαριστούμε θερμά για την καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας:

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τον Δήμου Κύθνου και τις κυρίες Κατερίνα Μαυράκη και Παναγιώτα Παπαμακάριου

Το αρτοποιείο “Le Ble” για το κέρασμα προς τα παιδιά.

Τους χορηγούς μεταφορών: Hellenic Seaways, Triton Ferries, Goutos Lines, και Καρυστία

(Visited 30 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.