Γενική Συνέλευση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Π.Ε. Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Newsroom
08/10/2022 00:34
 
 
 

 

Την Τρίτη 4/10/2022 πραγματοποιήθηκε στη Σύρο και στις υπόλοιπες Π.Ε. των Κυκλάδων, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Κυκλάδων (ΣΥΝΑΝΚ).

Στη Σύρο ήταν προσκεκλημένη και αντιπροσωπεία της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε., η οποία αποτελείτο από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Βέτα Πανουτσάκου και το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέα Ασημακόπουλο.

Στο τέλος της Συνέλευσης δόθηκε και κοινή συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε. των Κυκλάδων.

Η Συνέλευση έγινε με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Π.Ε. Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (μαζί με τα γενικότερα προβλήματα όλων των εργαζόμενων) και τα οποία έχουν να κάνουν με:

• την ακρίβεια που γιγαντώνεται σε όλη την Ελλάδα με τον πληθωρισμό στο 12%.

• την επιδείνωση που επιφέρει στην οικονομική μας κατάσταση η μείωση κατά 25,6% μεταξύ των ετών 2008 – 2020 των μισθών στο δημόσιο, με τη μείωση να είναι ακόμα πιο έντονη στις γυναίκες εργαζόμενες (Μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ).

• το επιβαρυμένο κόστος ζωής, (διατροφή, ενοίκια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας) στα νησιά του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα).

• την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Π.Ε. Κυκλάδων της Π.Ν.Αι. με τις συνεχιζόμενες συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις προσωπικού χωρίς τις ανάλογες προλήψεις.

• τη συνεχιζόμενη αύξηση των καυσίμων και τις συνέπειες της (αύξηση του μεταφορικού κόστους επιβατών, εμπορευμάτων κ.λπ.) κατά 30% μέσα σε ένα χρόνο.

• τη σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου (σχεδόν ένα έτος). Πιστεύουμε λοιπόν ότι πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη η έννοια της νησιωτικότητας που είναι κατοχυρωμένη και από το άρθρο του 106 §1 του Συντάγματος, που αφορά την ειδική μέριμνα που θα πρέπει να λαμβάνεται για τις νησιωτικές περιοχές λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους. Πρέπει επιτέλους να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνολικότερα, καθώς δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι για το Νότιο Αιγαίο χρησιμοποιείται ο όρος της διπλής και τριπλής νησιωτικότητας για να εκφραστεί η δυσκολία μετακίνησης μεταξύ των νησιών, το κέντρο των νομών και την ηπειρωτική χώρα, σε συνάρτηση πάντα με άλλους παράγοντες όπως είναι οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές (υγείας, παιδείας κ.λπ.)

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω αποφασίζουμε τα εξής:

• ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΚ

• ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΟ 9 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

• ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΚ www.2886.syzefxis.gov.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σελίδα 2

• ΚΑΛΟΥΜΕΤΗΝ ΟΣΥΑΠΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ

• ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9 ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

• ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

• ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ PASS ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.

• ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ!

• ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

• ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ ΒΕΤΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ & ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΤΙΔΗ , ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ 36ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (2016) ΟΠΟΥ Ο ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΔΥΟ, ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ , ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ «ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

• ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ: ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ Κ.ΛΠ. ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ)

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*