Η αεροπορική κίνηση του Αυγούστου σε Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Μήλο και Σύρο (αναλυτικά στοιχεία)

Newsroom
15/10/2022 14:26
 
 
 

 

Τα στοιχεία για την κίνηση του Αυγούστου, μήνα με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, στα περιφερειακά αεροδρόμια ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στις Κυκλάδες τα νούμερα …ζαλίζουν σε ότι αφορά κυρίως τη Σαντορίνη αλλά και τη Μύκονο που κατέχουν τα πρωτεία στις αφίξεις μιας και τα δύο νησιά διαθέτουν μεγάλα, διεθνή αεροδρόμια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή παγκοσμίως.

Η Πάρος στην τρίτη θέση που μετά την επέκταση του αεροδρομίου βλέπει τον τουρισμό να εκτοξεύεται και να «ξεφεύγει» κατά πολύ από την όμορη Νάξο που ακολουθεί και βρίσκεται στο επίπεδο της Μήλου η οποία βλέπουμε να μπαίνει πλέον δυναμικά στις ταξιδιωτικές καταγραφές των τελευταίων ετών. Όπως είναι γνωστό τόσο η Νάξος όσο και η Μήλος, είναι νησιά με μικρά αεροδρόμια που δεν δέχονται πτήσεις από εξωτερικό.

Στην τελευταία θέση η Σύρος, με επίσης μικρό αεροδρόμιο, νησί ωστόσο που δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικά.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στις Κυκλάδες, οι αεροπορικές αφίξεις του Αυγούστου παρουσίασαν την ακόλουθη εικόνα:

Η Σαντορίνη είχε συνολικά από Ελλάδα και εξωτερικό 251.674 αφίξεις επιβατών και επί πλέον 148 με ιδιωτικά αεροσκάφη και η Μύκονος 188.589 αφίξεις επιβατών και επί πλέον 721 από ιδιωτικές πτήσεις.
Την τρίτη θέση κρατάει σταθερά η Πάρος με συνολικές αφίξεις 27.200 από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ακολουθεί η Νάξος με 10.864 με αφίξεις εσωτερικού και καμία από εξωτερικό. Στη συνέχεια της λίστας η Μήλος με 8.739 επιβάτες εσωτερικού και τη Σύρο με 925 επιβάτες, επίσης από εσωτερικό.

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τα στοιχεία του Αυγούστου αλλά και των προηγούμενων μηνών της τουριστικής περιόδου, όπως τα ξεχώρισε το naxostimes:

(Visited 1.603 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*