Περιφέρεια: Τοποθέτηση σύγχρονων led φωτιστικών σωμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών

Newsroom
23/03/2023 11:48
 
 
 

 

Με 8.160 νέα, υψηλής τεχνολογίας, «έξυπνα» φωτιστικά σώματα τύπου led υψηλής απόδοσης θα αντικατασταθούν τα παλαιά ενεργοβόρα φωτιστικά σώματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης φωτισμού που έγινε ποτέ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα», όπως το χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ξεκινά άμεσα και έχει προϋπολογισμό 6,5 εκ. €.

Τα φωτιστικά σώματα βρίσκονται ήδη στη Σύρο και το έργο θα ξεκινήσει από το νησί της Πάρου το προσεχές δεκαήμερο. Θα ακολουθήσουν τα νησιά της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Νάξου, της Τήνου, της Μήλου και της Σύρου.

Ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:
«Υλοποιούμε άμεσα το μεγαλύτερο έργο οδοφωτισμού που έγινε ποτέ στα νησιά μας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, υπό τις οποίες έχουμε το καθήκον να ασκούμε διοίκηση, έχουμε δημοπρατημένα και έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται τα μεγαλύτερα έργα οδοποιΐας (ασφαλτοστρώσεις, στηθαία ασφαλείας, κλπ) και σε αυτά έρχεται να προστεθεί το πρωτοποριακό έργο του οδοφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου. Αποδεικνύουμε με έργα ότι η οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας και των επισκεπτών των νησιών μας είναι στις ύψιστες προτεραιότητές μας».

(Visited 157 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*