Σε Πάρο και Νάξο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

leontaritis synentefksi typoy
Newsroom
28/03/2023 14:21
 
 
 

 

Την Πάρο επισκέπτεται σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Λεονταρίτης συναντήθηκε με τον Έπαρχο κ. Κωνσταντίνο Μπιζά και τον Δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις της εργολαβίας που αφορά στις μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού (προϋπολογισμού 2 εκ. €), μετά κι από την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της συγκεκριμένης εργολαβίας έχει καθυστερήσει για περίπου δύο χρόνια, λόγω δικαστικής αντιδικίας μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία.

Επίσης, στη σύσκεψη εργασίας δόθηκε προτεραιότητα και στην ενημέρωση για το μεγαλύτερο έργο ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το έργο, το οποίο θα ξεκινήσει από την Πάρο, σχετίζεται με την ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων και χαμηλής απόδοσης φωτιστικών σωμάτων, με νέα υψηλής τεχνολογίας «έξυπνα» φωτιστικά σώματα τύπου led.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών σημαντικών έργων, η Πάρος θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές οδικό δίκτυο. Αφήνουμε πίσω μας όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπήρχαν και ξεκινάμε άμεσα τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού. Ο αρχικός μας στόχος για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο στην Πάρο θα υλοποιηθεί σύντομα».

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε και για τη δρομολόγηση της υλοποίησης (μετά τη δημοπράτηση) του σημαντικού έργου της αποκατάστασης και ανακατασκευής του γεφυριού στα Μάρμαρα, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες βλάβες λόγω παλαιότητας, διαβρώσεων του οπλισμού και σοβαρής ενανθράκωσης του σκυροδέματός του.

Το μεσημέρι ο κ. Λεονταρίτης θα επισκεφθεί τη Νάξο, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο κ. Γιάννη Μαργαρίτη και την Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων κα Ευδοκία Κατσάνη. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η πορεία των έργων οδοποιίας (προϋπολογισμού 3 εκ. €), μετά τη λήξη της δικαστικής αντιδικίας των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία και την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Αντιπεριφερειάρχης θα συμμετάσχει σε συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κατσαράς και στην οποία θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των αθλητικών σωματείων της Νάξου.

Ο κ. Λεονταρίτης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του με συναντήσεις με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό, τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μανώλη Πολυκρέτη και άλλους θεσμικούς παράγοντες του νησιού.

(Visited 205 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*