Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις Κυκλάδες την Κυριακή 16 Ιουλίου

φωτιά ορεινή Νάξος
Newsroom
15/07/2023 17:55
 
 
 

 

Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στις Κυκλάδες είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Επίσης, λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς και των ισχυρών ανέμων, παρακαλούνται οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται στα νησιά των Κυκλάδων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται σε όσα προβλέπονται στις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Για όλη την αντιπυρική περίοδο θα ισχύσει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στο Ν. 998/1979 (Α’ 289) στις περιοχές που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθ. πρωτ. υπ’ αριθ. πρωτ. 62185/447/11-5-2023 (ΑΔΑ ΩΝΖΩ7ΛΞ-6ΧΠ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και για τις περιοχές της νήσου Άνδρου που περιγράφονται σε αυτή από 14:00 ως 06:00 της επόμενης ημέρας.

Τέλος, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπάρχουν αναρτημένες οδηγίες προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

(Visited 299 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*