Εορτασμός Δεκαπενταύγουστου: Άδειασε η Αθήνα – «Βουλιάζει» από προσκυνητές η Τήνος

Τήνος
Newsroom
15/08/2023 00:28
 
 
 

 

Συνεχίζεται η φυγή των εκδρομέων του δεκαπενταύγουστου, με τον κύριο όγκο των ταξιδιωτών να κατευθύνεται στην Τήνο αλλά και στην Πάρο.

Στην Αθήνα αντικρίζει κανείς εικόνες γνώριμες όσο και πρωτόγονες. Οι κεντρικές λεωφόροι της πρωτεύουσας είναι άδειες και μόνο τουριστικά λεωφορεία και ταξί κυκλοφορούν στην έρημη πόλη.

Φαίνεται ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο λιμάνι, από όπου αναχώρησαν και οι τελευταίοι εκδρομείς για τα δημοφιλή νησιά της χώρας. Ενδεικτικά το τριήμερο 11-13 Αυγούστου, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά περισσότεροι από 120 χιλιάδες εκδρομείς, ενώ από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου 30 χιλιάδες. Συνολικά 150 χιλιάδες ταξιδιώτες έφυγαν από τα 3 λιμάνια της Αττικής.

Μόνο τη Δευτέρα, από τον Πειραιά αναχώρησαν 23 πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και 35 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Από τη Ραφήνα, αναχώρησαν 13 πλοία και από το Λαύριο 9.

Τήνος: ο απόλυτος προορισμός του Δεκαπενταύγουστου

Αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών η Τήνος, όπου συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Κατανυκτική ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο και μέσα στο ναό, ενώ όλη την ημέρα άνθρωποι κάθε ηλικίας ανεβαίνουν γονυπετείς τη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης παραβλέποντας τον πόνο και ευελπιστώντας ότι θα εισακουστούν οι προσευχές τους

Φόρος τιμής όμως αποδόθηκε και στη λαβωμένη Έλλη, 83 χρόνια μετά τη βύθιση του καταδρομικού από τορπίλη ιταλικού υποβρυχίου στα ανοιχτά του λιμανιού της Τήνου παρασύροντας στο θάνατο 9 άτομα.

Το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μαυσωλείο της Έλλης, ενώ αύριο αναμένεται ότι ο Πρωθυπουργός, που θα παραστεί στους εορτασμούς, θα ρίξει ένα δάφνινο στεφάνι στον υγρό τάφο της.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 729 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*