Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι στα νησιά των Κυκλάδων – Σε ποια νησιά «αλλάζουν χέρια» οι δήμοι

Newsroom
09/10/2023 04:11
 
 
 

 

Και οι 19 νησιώτικοι δήμοι των Κυκλάδων εξέλεξαν δήμαρχο από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών κι έτσι ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο νομό μιας και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκλέχτηκε από χθες Κυριακή ο Γιώργος Χατζημάρκος και η παράταξή του «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Σε 12 νησιά οι δήμαρχοι επανεκλέχτηκαν ενώ σε 7 άλλαξαν χέρια. Σε τρεις από τους 19 δήμους των Κυκλάδων κατέβηκε μόνο ένας υποψήφιος που κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 100%, ενώ νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Άνδρος και η Τήνος, «άλλαξαν χέρια» με νέους δημάρχους στο τιμόνι των δήμων τους.

Αναλυτικότερα:

Στην Αμοργό, επανεκλέχτηκε ο Λευτέρης Καραΐσκος με ποσοστό 57,14% έναντι του Λευτέρη Βεκρή που συγκέντρωσε 42,86%. Το ίδιο και στην Ανάφη όπου συνεχίζει και για την επόμενη 5ετία ο Ιάκωβος Ρούσσος που επικράτησε με ποσοστό 66,25% έναντι του Γιάννη Χάλαρη που έλαβε 33,75%.

Στην Άνδρο ο Δημήτρης Λοτσάρης θα είναι πλέον στην αντιπολίτευση αφού ηττήθηκε από τον Θεοδόση Σουσούδη που έλαβε το 50,22% των ψήφων.

Στο δήμο Αντιπάρου ο Αναστάσιος Φαρούπος «έπαιξε» χωρίς αντίπαλο συγκεντρώνοντας το 100% των ψήφων ενώ στο δήμο Θήρας, είχαμε αλλαγή φρουράς και μάλιστα με μεγάλη διαφορά ψήφων από τον πρώην δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα, ο οποίος τερμάτισε τρίτος. Συγκεκριμένα νέος δήμαρχος Θήρας αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Ζώρζος με 46,98%, με δεύτερο τον Μανώλη Ορφανό που συγκέντρωσε το 29,72% και τρίτο τον Αντώνη Σιγάλα με ποσοστό 17,96%.

Στην Ίο ο Γκίκας Γκίκας δεν είχε αντίπαλο κι έτσι εκλέχτηκε και πάλι δήμαρχος με ποσοστό 100%. Στην Κέα δήμαρχος εξελέγη και πάλι η Ειρήνη Βελισσαροπούλου με 54,76% και στην Κίμωλο συνεχίζει και την επόμενη 5ετία ο Κωνσταντίνος Βεντούρης που έλαβε ποσοστό 51,16%. Δεν αλλάζει ο δήμαρχος ούτε στην Κύθνο αφού και πάλι εκλέχτηκε με 54,72% ο Σταμάτης Γαρδέρης αλλά ούτε και στην Μήλο που συνεχίζει στη διοίκηση του νησιού ο Μανώλης Μικέλης που συγκέντρωσε 50,96% έναντι 30,41% του Νίκου Ψαθά.

Αλλαγή «φρουράς» στο δήμο ψήφισε η Μύκονος που εξέλεξε νέο δήμαρχο τον Χρήστο Βερώνη με 51,16% κατατάσσοντας στη δεύτερη θέση τον μέχρι χθες δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά με 34,05%.

Με το Δημήτρη Λιανό στο τιμόνι του δήμου θα πορευτούν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες τα επόμενα 5 χρόνια αφού επικράτησε με ποσοστό 50,28% έναντι του Λεονάρδου Χατζηανδρέου που συγκέντρωσε το 44,81% των ψήφων στις χθεσινές εκλογές.

Αλλαγή δημοτικής αρχής ψήφισε και η Πάρος που εξέλεξε με μεγάλη διαφορά για δήμαρχο την επόμενη 5ετία τον Κώστα Μπιζά με ποσοστό 50,40%. Ο Μάρκος Κωβαίος συγκέντρωσε μόλις το 27,09%.

Με τους ίδιους δημάρχους συνεχίζουν Σέριφος, Σίκινος και Σίφνος που συνεχίζουν τη θητεία τους οι κ. Κώστας Ρεβίνθης, Βασίλης Μαράκης -που κατέβηκε στις εκλογές χωρίς αντίπαλο- και η Μαρία Ναδάλη.

Νέος δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης εκλέχτηκε ο Αλέξης Αθανασίου με ποσοστό 49,47% έναντι του Άρη Ρώτα που συγκέντρωσε το 30,95%.

Αλλαγή «φρουράς» και στο δήμο Τήνου όπου νέος δήμαρχος αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Κροντηράς με ποσοστό 45,25% έναντι του Γιάννη Σιώτου που συγκέντρωσε το 35,23%.

Τέλος στη Φολέγανδρο ο Κυριάκος Μαρινάκης εκλέχτηκε νέος δήμαρχος για την επόμενη πενταετία με ποσοστό 56,51% αφού κέρδισε την Ευθαλία Παπαδοπούλου  που έλαβε το 43,49 των ψήφων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.570 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*