Ποιες εταιρείες αναλαμβάνουν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια – Ενημέρωση Λεονταρίτη από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας

Newsroom
03/01/2024 19:07
 
 
 

 

Οι εταιρείες Hellenic Seaways και SAOS Ferries θα αναλάβουν τα δρομολόγια της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Μετά την ανησυχία και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έλλειψη πλοίων που να εξυπηρετούν την επικοινωνία των νησιών μεταξύ τους, ο κ. Λεονταρίτης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, «αναζητώντας άμεση λύση» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, με τον Υφυπουργό να τον ενημερώνει ότι «το Υπουργείο θα ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες για την υπογραφή νέων συμβάσεων με δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες».

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Hellenic Seaways με το πλοίο “Hellenic Highspeed” θα αναλάβει τα δρομολόγια των Δυτικών Κυκλάδων και η εταιρεία SAOS Ferries με το πλοίο “Nissos” θα αναλάβει τα δρομολόγια των Ανατολικών Κυκλάδων. Μάλιστα, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα δρομολόγια για τις Ανατολικές Κυκλάδες να ξεκινήσουν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδος και για τις Δυτικές Κυκλάδες στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

«Είναι γεγονός ότι το θέμα της ενδοεπικοινωνίας ταλανίζει διαχρονικά τα νησιά μας τους χειμερινούς μήνες και είναι ένα καίριο ζήτημα, για το οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί μόνιμη λύση με πλοία σύγχρονα και αξιόπλοα. Παρά τις εξαγγελίες από όλες τις Κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες ότι θα επιλυθεί οριστικά το θέμα, αυτό δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί» επισήμανε ο κ. Λεονταρίτης στην ανακοίνωσή του, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητά του ότι «σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουμε ισχυρό σύμμαχο τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, ο οποίος έχει πλήρη επίγνωση των δυσχερειών της νησιωτικής περιοχής μας».

Στην κατακλείδα της ανακοίνωσής του, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Παππά «για την άμεση εξεύρεση λύσης και για την άριστη συνεργασία που έχουμε σε όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν τα νησιά μας».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.667 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*