Επιμελητήριο Κυκλάδων: Υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του «ΘΗΣΕΑ Κυκλάδων»

Newsroom
25/01/2024 12:45
 
 
 

 

Την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων» ζητά το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το οποίο συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο «ΘΗΣΕΑΣ», εδώ και 25 χρόνια, συμβάλλει «αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και στην υποστήριξη της ψυχοκοινωνικής υγείας της κάθε οικογένειας, των εκπαιδευτικών κοινοτήτων και εν γένει της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων».

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων», καθώς συμμετέχουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο ως φορέας-μέλος του Κέντρου.

Το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», στα 25 χρόνια της λειτουργίας του, έχει αποτελέσει έναν ουσιαστικό και σταθερό υποστηρικτή της κάθε οικογένειας, των εκπαιδευτικών κοινοτήτων και εν γένει της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτει οργανώνει με τον πλέον επιστημονικό τρόπο προγράμματα και δράσεις και προτείνουν λύσεις που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και στην υποστήριξη της ψυχοκοινωνικής υγείας των κατοίκων των νησιών.

Με γνώμονα τη σοβαρότητα των κινδύνων που προκαλούν οι εξαρτήσεις και τη σπουδαιότητα της πρόληψης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων υποστηρίζει και ζητά την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης των Κυκλάδων και επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και οι ιδιαιτερότητες του νομού εξαιτίας της νησιωτικότητας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*