Στο χιονισμένο Παρνασσό η κοπή της πίτας της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου

Newsroom
30/01/2024 23:02
 
 
 

 

Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου οργάνωσε με επιτυχία την κοπή της βασιλόπιτάς της στην κορυφή του Παρνασσού, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024. «Η εκδήλωση συνδυάστηκε με εκδρομική απόλαυση στα ορεινά μέρη του υπερήφανου και «ποιητικού» βουνού» όπως σημειώνουν οι διοργανωτές.

Αρχικά, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την ιστορική Μονή Δαδιού, όπου ξεναγήθηκαν από την μοναχή Θεοδούλη. Ακολούθως, με διαδρομή, δια μέσου των χιονοσκεπασμένων πευκόφυτων δασών, αφίχθησαν στην κορυφή, όπου και το μεγάλο σαλέ της Φτερόλακκας. Εκεί, τους υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κ. Αλέξης Βλαβιανός (από την Κίμωλο), ο οποίος και διέθεσε το μέγα σαλέ στη διάθεση των μελών της Ε.ΚΥ.Τ. προσφέροντας, κεράσματα.


Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον πρόεδρο της Ε.ΚΥ.Τ. Γεράσιμο-Θεόδωρο Μαγκανιώτη. Το τυχερό νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι της κ. Μ. Μανούσου στην οποία δόθηκε ογκώδης τόμος λαογραφικού περιεχομένου, για τα Σπάτα Αττικής, προσφορά του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, δια του Διευθυντή του Ευάγγελου Καραμανέ.

Μετά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, οι εκδρομείς απόλαυσαν το χιονισμένο τοπίο, με τις καθιερωμένες, στην περίπτωση αυτή, φωτογραφίσεις…

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσκεψη στα Μουσεία Άρτου και Επαγγελμάτων στην Αμφίκλεια. (Η Ε.ΚΥ.Τ. ευχαριστεί τον κ. Παναγιώτη Καμηλάκη για την πλούσια επιστημονική ενημέρωση των μελών της Ένωσης).

Τα μέλη της Ε.ΚΥ.Τ. γευμάτισαν σε παραδοσιακή ταβέρνα της Αμφίκλειας με τοπικά εδέσματα. (Με την ευγενή τιμολογιακή φροντίδα του κ. Αλέξη Βλαβιανού, τον οποίο ευχαριστεί η Ένωση).

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΥ.Τ., εύχεται σε όλα τα μέλη της Ένωσής, καλή χρονιά και ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία! Συντόμως θα βρεθούμε όλοι μαζί στην Γενική Συνέλευση και τις εκλογές της Ε.ΚΥ.Τ., για τα οποία θα ειδοποιηθείτε εγκαίρως!» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ε.ΚΥ.Τ.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 212 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*