Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου: Χωρίς ελικόπτερο και πάλι η πτητική βάση ΕΚΑΒ στη Σύρο

Newsroom
27/04/2024 23:27
 
 
 

 

«Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι, την Υγεία των πολιτών των νησιών μας»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου καταγγέλλει την απουσία του ελικοπτέρου από την πτητική βάση της Σύρου για μία εβδομάδα. Παρά τις υποσχέσεις για μόνιμη κάλυψη της μοναδικής βάσης ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες με ελικόπτερο, χωρίς να κλείσει καν δίμηνο, έκανε …φτερά και πάλι,  αφήνοντας τόσο τη Σύρο όσο και τα λοιπά νησιά των Κυκλάδων χωρίς κάλυψη.

Το ίδιο έργο από ότι φαίνεται επαναλαμβάνεται, με την κατάσταση αυτή να είναι ανεπίτρεπτη αφού αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της Σύρου και των γειτονικών νησιών.

Το ελικόπτερο ήταν άφαντο για περίπου 8 μήνες μέχρι που την 1η Μαρτίου 2024 μπήκε ξανά σε λειτουργία η πτητική βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο, καθώς είχε επανέλθει πτητικό μέσο με το οποίο γίνονταν οι αεροδιακομιδές ασθενών καλύπτοντας τα έκτακτα περιστατικά στο νομό Κυκλάδων.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου:

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι το ελικόπτερο εδώ και μία εβδομάδα περίπου, απουσιάζει και πάλι από την πτητική βάση της Σύρου!!!

Μία εβδομάδα πριν το Πάσχα η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος, με το μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο του νομού υποστελεχωμένο,  είναι και πάλι χωρίς ελικόπτερο!!!

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι, την Υγεία των πολιτών των νησιών μας!!

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ, την ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Νοσοκομείου μας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του ελικοπτέρου στη βάση του!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ!!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*