Την ίδρυση ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο ζήτησε ο Γιώργος Λεονταρίτης από τον Άδωνι Γεωργιάδη – Όλες οι προτάσεις του

Newsroom.
18/07/2024 23:55
 
 
 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσε εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τέσσερις σημαντικές προτάσεις για τη βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών στα νησιά.

Συγκεκριμένα, πρότεινε την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Σύρου, καθώς και των Νοσοκομείων Σαντορίνης και Νάξου, την ίδρυση ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο, την ίδρυση Υγειονομικής Περιφέρειας Νήσων, και να ληφθεί υπόψη ο πραγματικός πληθυσμός των Κυκλάδων στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος ξεπερνά τα 6-7 εκατομμύρια λόγω της παρατεταμένης τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Λεονταρίτης τόνισε ότι ως Περιφερειακή Αρχή επιθυμούν να αποτελούν μέρος της λύσης, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες τους. Επίσης, ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό των νησιών για τις προσπάθειές τους, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο της πλειοψηφίας παρά τις λίγες εξαιρέσεις.

Η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη για τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Στην σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσα εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τρεις προτάσεις:
1ο) Πλήρη στελέχωση του Δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου Κυκλάδων του Νοσοκομείου της ΣΥΡΟΥ, των Νοσοκομείων Σαντορίνης και Νάξου και των μονάδων Υγείας όλων των νησιών.
2ο) Ίδρυση ΕΚΑΒ, στο Νότιο Αιγαίο.
Η μεταφορά ασθενών με πλωτά μέσα, δεν είναι λύση. Δεν καλύπτει τις Ιατρικές ανάγκες και δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους ασθενείς και τους συγγενείς τους.
3ο) Να ιδρυθεί Υγειονομική Περιφέρεια Νήσων.
4ο) Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, να λαμβάνετε υπ’ όψιν ο πραγματικός πληθυσμός των Κυκλάδων, που ξεπερνά τα 6-7.000.000 εκατομμύρια ( 6μηνη πλέον Τουριστική σεζόν, σε πολλά νησιά) και όχι ο πληθυσμός με βάση τους μόνιμους κατοίκους.

Ως Περιφερειακή Αρχή, έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης, με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας.

Γι’ αυτό καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Υ.Γ. Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης μου, είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια όλο το Υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί στα νησιά μας, για τις προσπάθειες που καταβάλουν. Βεβαίως, υπάρχουν και λίγες …«εξαιρέσεις», οι οποίες όμως δεν πρέπει να αμαυρώνουν το πολύ σημαντικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*