Αποκομμένη η Τήνος από τη Σύρο – Επανακαθορισμό των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων ζητά ο Σίμος Ορφανός

blue star limani tinos
admin
02/06/2017 14:07
 
 
 

Τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά είναι η Τήνος από τη Σύρο, καθώς πλέον δεν υπάρχει δρομολόγιο που να συνδέει αυθημερόν τα δυο νησιά.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να δυσχεραίνονται (ή ακόμη και να καθίστανται απαγορευτικές λόγω οικονομικού κόστους) οι μετακινήσεις όσων κατοίκων της Τήνου θέλουν να μεταβούν στη Σύρο για να διεκπεραιώσουν διοικητικές τους υποθέσεις, να έχουν συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες ή να κάνουν ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
Παρόλο που μέχρι πριν έναν χρόνο περίπου, τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια κάλυπταν σε γενικές γραμμές τις ανάγκες σύνδεσης της Τήνου με τη Σύρου, εντούτοις αυτό άλλαξε προς το χειρότερο και – σύμφωνα με τον δήμαρχο Τήνου Σίμο Ορφανό – πλέον δεν υπάρχει δρομολόγιο με αυθημερόν επιστροφή από τη Σύρο, γεγονός που έχει δημιουργήσει «σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα», πλήττοντας τις φτωχότερες κοινωνικές ομάδες τους συνταξιούχους, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους άνεργους κλπ.
«Είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας να είναι υποχρεωμένοι όλοι οι Τηνιακοί να διανυκτερεύουν στη Σύρο για οποιονδήποτε λόγο τους υποχρεώσει να μεταβούν εκεί. Όμως με τα σημερινά δρομολόγια δεν γίνεται διαφορετικά. Πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα που απαιτούνται για τη διαμονή τους στη Σύρο και έτσι δεν μπορούν να κάνουν τις δουλειές ή να φροντίσουν την υγεία τους. Με λίγα λόγια, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να συνδέεται η Τήνος με τη Σύρο τουλάχιστον δύο ημέρες καθημερινές» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ορφανός σε έγγραφο του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, τον Γενικό Γραμματέα Υ.Ε.Ν.Ν.Π. & πρόεδρο Σ.Α.Σ. κ. Καλαματιανό και τον δήμαρχο Μήλου & πρόεδρο Τουριστικής Ανάπτυξης Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δαμουλάκη.
Ο δήμαρχος Τήνου δεν διστάζει, μάλιστα, να προχωρήσει και στην κατάθεση προτάσεων, όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Τήνου τόσο με τη Σύρο, όσο και με την Πάρο, εκτιμώντας ότι για το συνολικό πρόγραμμα των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής, τα οποία θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Επίσης, ζητά να εξεταστεί το μεταφορικό ισοδύναμο των εισιτηρίων, αφού «η Τήνος έχει το ακριβότερο εισιτήριο από όλο το Αιγαίο», όπως υποστηρίζει.

Διαβάστε εδώ το έγγραφο του δημάρχου Τήνου

*Οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Συρμαλένιος, Συρίγος και Μανιός κατέθεσαν αναφορά για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα «Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια», επισυνάπτοντας το έγγραφο του δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*