Στην Πάρο ο Νίκος Συρμαλένιος

syrmalenios naxos2 00
admin
04/12/2017 11:25
 
 
 

Επίσκεψη στην Πάρο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Αρχικά, παρέστη στο συνέδριο για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου – Αντιπάρου, σε συνεργασία με τον δήμο Πάρου, όπου αναφέρθηκε στη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της κατάργησης της πλαστικής σακούλας και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Όπως υποστήριξε, μετά τη διαπιστωμένη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, ειδικά στο θαλάσσιο οικοσύστημα, επιβάλλεται να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα, όπως επιτάσσει σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία θεσμοθετήθηκε πριν ένα μήνα και στη χώρα μας.
Μάλιστα, στο άρθρο 6 του νέου νόμου (Ν. 4496/2017) θεσπίζεται από 1/1/18 η καταβολή ειδικού περιβαλλοντικού τέλους για τη χρήση των λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς, πάχους από 15 έως 50 μικρομέτρων, ενώ από 1/1/19 το τέλος αυξάνεται σε 7 λεπτά. Το μέτρο εντάσσεται στην μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας άμεσα από το 2018, με προοπτική την οριστική κατάργηση της.
Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία του νέου νόμου σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού μέχρι σήμερα και παρά το προϋπάρχον θεσμικό πλαίσιο, η ανακύκλωση στη χώρα μας βρίσκεται σε ποσοστά μόλις 16{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}.

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας και στο Γραφείο του ΕΚΑΒ
Ο κ. Συρμαλένιος επισκέφθηκε, επίσης, το Κέντρο Υγείας (κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία), ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με τον επιστημονικό διευθυντή και γενικό γιατρό Γιώργο Τζανίδη, με τον βουλευτή να επισημαίνει ότι έχει συντελεστεί «σημαντική πρόοδος» κατά το τελευταίο διάστημα, οπότε και προσελήφθη ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, παρόλο που οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι σημαντικές.
Επισκέφθηκε, ακόμη, το γραφείο του ΕΚΑΒ Πάρου και συνομίλησε με τους παριστάμενους εργαζόμενους για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Όπως του μετέφεραν οι εργαζόμενοι, πρωταρχικό πρόβλημα για όσους δεν είναι Παριανοί αποτελεί η εξεύρεση μόνιμης κατοικίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, έτσι ώστε να μπορούν να παραμείνουν στην Πάρο και το καλοκαίρι, χωρίς να κινδυνεύουν με έξωση. Από την πλευρά του, ο κ. Συρμαλένιος δεσμεύθηκε ότι θα παρέμβει μα κάθε τρόπο προς την επίλυση του προβολήματος, δεδομένου ότι υπάρχει πρόσφατα ψηφισμένη νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να παρέχουν στέγαση και σίτιση σε όλους τους υπαλλήλους των δημόσιων υπηρεσιών.
Τέλος, σε σύσκεψη με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου, προγραμματίστηκε η παρουσία του κόμματος ενόψει και του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου που προγραμματίζεται μέχρι το τέλος Μαρτίου.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*