Μύκονος: Δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού

Άκης Αξαόπουλος
19/05/2018 13:37
 
 
 

Η σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου σε συνεργασία με τον οργανισμό All For Blue της κ. Κατερίνας Τοπούζογλου για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, γίνεται θεσμός.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και σε συνδιοργάνωση με τον οργανισμό All For Blue, θα πραγματοποιηθούν και φέτος δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού στη Μύκονο, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι:
1. Να εκπαιδευτεί η νέα γενιά Μυκονιατών
2. Να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τα θαλάσσια πλάσματα
3. Να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος
4. Να υπάρξει ευαισθητοποίηση σε δράσεις εθελοντισμού

Η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας του Δήμου Μυκόνου σε συνεργασία με την All For Blue, έχει καταγραφεί ήδη στη συνείδηση των Μυκονιατών – και όχι μόνο – ύστερα από τις «εντυπωσιακές» εικόνες που δημοσιεύτηκαν μετά τον περσινό καθαρισμό της παραλίας και του βυθού της Φτελιάς και τις επαναλαμβανόμενες δράσεις της All For Blue στη Μύκονο.
Η “All For Blue” είναι βραβευμένος ελληνικός οργανισμός με παγκόσμιες δράσεις, που ασχολείται με την εκπαίδευση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και με υποβρύχιους & παράκτιους καθαρισμούς.

Μέχρι τώρα σε δράσεις του οργανισμού, έχουν συλλεχθεί πάνω από 25 τόνοι σκουπιδιών από τη θάλασσα και πάνω από 120 τόνοι σκουπιδιών από παραλίες σε όλο τον κόσμο, ενώ σεμινάρια έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες μαθητές παγκοσμίως.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*