Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Χατζημάρκος – Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Geoffrey Pyatt πάνω στο USS Normandy

Άκης Αξαόπουλος
29/05/2018 00:14
 
 
 

Στη Σαντορίνη βρέθηκε το διήμερο 23 και 24 Μαΐου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης στο νησί του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζο υποδέχθηκαν το USS Normandy και τον Αμερικανό πρέσβη, με τον οποίο είχαν συνάντηση πάνω στο πολεμικό πλοίο.

Στις δηλώσεις του κ. Pyatt περί της συνέχισης της ισχυρής στρατηγικής και εμπορικής συνεργασίας στο Νότιο Αιγαίο, ο κ. Χατζημάρκος απάντησε: «Οι στρατηγικές και εμπορικές συμφωνίες που σήμερα έχουμε ανάγκη, απαιτούν το κτίσιμο συμμαχιών και συνεργασιών και η Περιφέρειά μας αυτό το αντιλαμβάνεται και το υπηρετεί. H Σαντορίνη, ως σύμβολο της επιτυχίας και της ευημερίας, εκπέμπει το μήνυμα ότι η ευημερία μόνο σε περιβάλλον ασφάλειας μπορεί να επιτευχθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης μετέβη στη Σαντορίνη την Πέμπτη 24 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία κατέπλευσε στον Όρμο των Φηρών το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ USS Normandy (CG-60), το οποίο παρέμεινε στην καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι την Κυριακή 27 Μαΐου.
Το καταδρομικό πλοίο USS Normandy, με 400 άτομα πλήρωμα, βρίσκεται στη Μεσόγειο από τα μέσα Απριλίου συνοδεύοντας, μαζί με άλλα έξι πολεμικά πλοία, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Harry S. Truman.

(Visited 140 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*