«Οι μαμάδες του Αιγαίου» μαγειρεύουν στην Πάρο!

Άκης Αξαόπουλος
30/05/2018 15:54
 
 
 

Στην Πάρο θα ταξιδέψει η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best», στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και την Πρέσβη της Γαστρονομικής Περιφέρειας, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουνίου, στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικιά, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες, αλλά και τα παιδιά θα συναντήσουν την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων και των τοπικών γυναικείων συλλόγων για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα». Τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι με τις παραδοσιακές γεύσεις, θα φτιάξουν κουλουράκια θα πλάσουν το δικό τους ζυμάρι.

Στόχος της δράσης “Aegean mamas know best” είναι η συμμετοχή των παιδιών στη προετοιμασία του φαγητού, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, της παραδοσιακής κουζίνας και της σύγχρονης προσέγγισή της στο σπίτι και εν τέλει η εξοικείωση και η υιοθέτηση από ολόκληρη την οικογένεια, ενός υγιεινού τρόπου διατροφής που θα περιλαμβάνει αρωματικά φυτά και βότανα, γαλακτοκομικά προϊόντα του τόπου, μέλι και γενικά όλα τα προϊόντα διατροφής της ντόπιας παραγωγής.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη υποστήριξη του Δήμου Πάρου. Αποκλειστική χορηγός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*