Σύρος: Θετικές εξελίξεις για το Ανοιχτό Γυμναστήριο Πευκακίων και το Δημοτικό Στάδιο Ποδοσφαίρου

 
 
 

gymnastirio peykakia

Λειτουργικό και ασφαλές, ικανό να φιλοξενεί μαθητικούς αγώνες και να καλύπτει τις ανάγκες των προπονήσεων αθλητών και μαθητών, αλλά και να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής και εκγύμνασης όλων των δημοτών θα καταστεί το Δημοτικό Γυμναστήριο Πευκακίων (το επονομαζόμενο και «Ανοιχτό»), μετά την επίσημη ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη περί ένταξης του έργου «Επισκευή – αναβάθμιση Ανοικτού Δημοτικού Γυμναστηρίου στη θέση Πευκάκια Ν. Σύρου», προϋπολογισμού 753.677,36 €, με συγχρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ο κ. Βασιλειάδης έκανε την ανακοίνωση κατά την τοποθέτηση του στο 15ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων εγκαταστάσεων στίβου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μία ανάγκη που και ο ίδιος είχε διαπιστώσει όταν επισκέφθηκε τη Σύρο, με αφορμή το 2ο LG AegeanBall Festival και κατόπιν σχετικού αιτήματος που του είχε υποβάλει ο δήμαρχος κ. Μαραγκός.
Ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης εξέφρασε την χαρά του για τις θετικές αυτές εξελίξεις και ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό «για την αγαστή συνεργασία όλο αυτό το διάστημα», προκειμένου – όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου – «να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι γηρασμένες και πεπαλαιωμένες, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ληφθεί η παραμικρή μέριμνα».
Παράλληλα, εντός του Ιουνίου, ξεκινάει η υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την επισκευή και ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου Ποδοσφαίρου, κοντά στο Στρατόπεδο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, με χρηματοδότηση επίσης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
«Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής θα συνεχιστούν, προκειμένου να καταστεί δυνατή το επόμενο διάστημα η χρηματοδότηση και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως ενδεικτικά η Α’ και Β’ κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου “Δημήτριος Βικέλας” και το Κολυμβητήριο, ώστε οι κάτοικοι του νησιού μας να μπορούν να αθληθούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια, δεδομένου ότι ο αθλητισμός, ανεξαρτήτως ηλικίας πρέπει να αποτελεί τρόπο και στάση ζωής για όλους» καταλήγει το δελτίο Τύπου του δήμου.

(φωτό: cyclades24.gr)

(Visited 118 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*