Ο δήμος Άνδρου ζητάει αύξηση των δρομολογίων για το Πάσχα

limani mpatsi andros
Άκης Αξαόπουλος
21/04/2019 3:47
 
 
 

Τα τελευταία χρόνια και δεδομένων των εξαιρετικών επιδόσεων της Άνδρου στον τομέα του τουρισμού, το νησί έχει ανάγκη για υποστήριξη που αφορά τη σύνδεση τόσο με το λιμάνι της Ραφήνας, όσο και με άλλους προορισμούς.

Ο Δήμος Άνδρου, στο πλαίσιο της επίτευξης μεγαλύτερης εξωστρέφειας και αφουγκραζόμενος τις αυξημένες ανάγκες των επισκεπτών την περίοδο του Πάσχα, εντείνει τις ενέργειές του προς αυτήν την κατεύθυνση.
Με την από επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης εξέφρασε αίτημα για αύξηση των δρομολογίων των πλοίων εν όψει της περιόδου του Πάσχα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σουσούδης ανέφερε: «Ενδεικτικά, συγκρίνοντας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 2018 με το φετινό, σημειώθηκε αύξηση 50% κατά προσέγγιση, τόσο στην αποβίβαση των επισκεπτών, όσο και οχημάτων».
«Για το 2019, οι προβλέψεις καθίστανται έτι περαιτέρω ευοίωνες. Σε αυτό συμβάλλει και η μέριμνα του Δήμου Άνδρου για την αριστοποίηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και η ανταπόκρισή του στις ανάγκες των επισκεπτών. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας αποστολής για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος θεωρούμε χρέος να αιτηθούμε τη διεύρυνση του αριθμού των δρομολογίων», επεσήμανε ο Δήμαρχος Άνδρου στην επιστολή του.
Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα τόσο στον τοπικό τύπο, όσο και στα μέσα εθνικής εμβέλειας, με αναφορές στην Άνδρο και στα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα, αναδεικνύοντας το νησί μας ως ιδανικό προορισμό για αυτές τις μέρες. Με τίτλους «Άνδρος, Πάσχα στο νησί των καπετάνιων», «Άνδρος: Μοναδικό Πάσχα στο αρχοντικό νησί» και «Για τη μάχη των Στενιών στην Άνδρο», τα αφιερώματα των μέσων για το Πάσχα στις Κυκλάδες και στην Άνδρο περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο τους λόγους που αξίζει να επισκεφτεί κανείς την Άνδρο.
«Η κατά τ’ άλλα χαμηλών τόνων Άνδρος φημίζεται για τη νησιώτικη αύρα, τα παραδοσιακά έθιμα και την κατανυκτική ατμόσφαιρα που βιώνουν όσοι την επισκέπτονται για να γιορτάσουν το Πάσχα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άρθρο, επιβεβαιώνοντας ότι η Άνδρος προσφέρει φυσική ομορφιά, αρχιτεκτονική, μέρη και μονοπάτια που μπορεί να τα περπατήσει κανείς από άκρη σε άκρη.
Επίσης, πώς θα μπορούσε κανείς να παραλείψει την ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση της Άνδρου όσον αφορά το Πασχαλινό τραπέζι: «(…) την τιμητική του έχει ο «λαμπριάτης», αρνί ή κατσίκι, γεμιστό με διάφορα μυρωδικά, τυριά ή και αυγά, που σιγοψήνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο» και: «Αν εν τω μεταξύ η μυρωδιά από μοσχοβολιστό κρέας σας σπάσει τη μύτη, αιτία θα είναι ο Λαμπριάτης, το παραδοσιακό γεμιστό αρνί της Άνδρου».

(Visited 223 times, 1 visits today)