Χρηματοδότηση 11,2 εκατ. ευρώ για έργα στις Κυκλάδες από το πρόγραμμα Φιλόδημος

έργα Κυκλάδων
Newsroom
05/06/2019 23:01
 
 
 

 

Νέα έργα ύψους 11,2 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα Φιλόδημος, σε δήμους των Κυκλάδων, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Πρόκειται για έργα οδοποιίας, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, αφαλατώσεις και διαχείρισης πόσιμου νερού στα νησιά Άνδρος, Ίος, Κίμωλος και Μύκονος.

Τι γίνεται με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων;

Η Νάξος για ακόμα μια φορά είναι απούσα από τις χρηματοδοτήσεις αφού όπως φαίνεται ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες προκειμένου να διεκδικήσει χρήματα από το πρόγραμμα για έργα απαραίτητα για τα νησιά.

Η απορροφητικότητα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, από το παραπάνω πρόγραμμα, είναι ελάχιστη (554.000 ευρώ) τη στιγμή που τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων ακόμα και τα μικρότερα, έχουν διεκδικήσει και έχουν χρηματοδοτηθεί με πολλά εκατομμύρια όπως π.χ.  η Σαντορίνη (7,1 εκατ.), η Κίμωλος (με πάνω από 7 εκατ.), η Αμοργός (7 εκατ.), η Μύκονος (6,3 εκατ.) κ.λπ.

136 εκατ. σε δήμους της Ελλάδας

Να σημειωθεί ότι οι νέες εντάξεις 58 έργων και μελετών του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 135.922.680,11 € αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

Οι τελευταίες εντάξεις έργων στις Κυκλάδες

Ειδικότερα, τα έργα στις Κυκλάδες που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, έχουν ως εξής:

έργα Φιλόδημος Κυκλάδες

(Visited 190 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*