Στη Σύρο ο πρόεδρος της MTC Group που ανέλαβε το τουριστικό marketing του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Άκης Αξαόπουλος
13/06/2019 22:51
 
 
 

 

Σε αναλυτική παρουσίαση του έργου «Παροχή υπηρεσίας υποστήριξης του Δήμου σε επίπεδο Τουριστικού Μάρκετινγκ και Προβολής καθώς και Προώθησης του Τουριστικού Προϊόντος» ενώπιον των μελών Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προχώρησε χθες ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας MTC Group ΕΠΕ και εκπρόσωπο της κ. Νότης Μαρτάκης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίασης της Επιτροπής και παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Μαραγκού.

Στη συνεδρίαση ήταν, επίσης, παρόντες οι δημοσιογράφοι κ.κ. Βασιλεία Ελευθεριάδου, με δραστηριοποίηση στην Αυστρία (www.theviennesegirl.com) και Πωλίνα Παρασκευοπούλου, με δραστηριοποίηση στην Αυστραλία (greekcitytimes.com / www.lavienblog.com), ο επικεφαλής της NAMASTE GREECE κ. Χρήστος Δήμας, η υπεύθυνη των request από Ινδία κα Μαρία Παναγιωτοπούλου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ο κ. Μαρτάκης παρουσίασε το αντικείμενό του (δηλαδή το management προορισμών), τονίζοντας ότι «κλειδί» της επιτυχίας για έναν τουριστικό προορισμό είναι η συμμετοχικότητα και η συστράτευση όλων των τουριστικών δυνάμεων ενός τόπου. Ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι ένα εξελισσόμενο προϊόν, το οποίο απαιτεί διαρκώς προσαρμογές, γι’ αυτό και χρειάζεται αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση, ενώ επισήμανε ότι φιλοδοξία του αποτελεί να καταστεί η Σύρος πρωταγωνίστρια του τουρισμού, γεγονός που δεν επιτυγχάνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά απαιτείται κόπος, συνέπεια και συνέχεια.

Απαρίθμησε, επίσης, τις δράσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέροντας, μάλιστα, ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί γυρίσματα από τον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη δημοσιογράφο Αγγελική Πέππα για την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ό,τι συμβαίνει», όπου η Σύρος πρόκειται να προβληθεί σε 3-4 επεισόδια.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι ακολουθεί προώθηση του νησιού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως και προβολή σε Αυστρία, Αυστραλία και Ινδία μέσω των παριστάμενων δημοσιογράφων, ενώ παράλληλα έχουν προγραμματιστεί επαγγελματικά ταξίδια και συναντήσεις με ταξιδιωτικά γραφεία και bloggers από Γερμανία και Γαλλία, καθώς και δημοσιογράφους από Βρετανία και Ιταλία, για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η παρουσίαση του κ. Μαρτάκη ολοκληρώθηκε με την εμπεριστατωμένη καταγραφή και ανάλυση στοιχείων από το Trip Advisor και συγκεκριμένα από δείγμα 8.989 κριτικών διαφόρων εθνικοτήτων (Ελλήνων, Βρετανών, Ιταλών, Γάλλων και Γερμανών) για την ποιότητα της διαμονής, των δραστηριοτήτων και της εστίασης στη Σύρο. Βάσει των στοιχείων, τα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νησί μας, γεγονός που δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλών στόχων στον τομέα του τουρισμού.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*