Περιοδεία Συρμαλένιου σε Σέριφο και Κύθνο

Νίκος Συρμαλένιος
Άκης Αξαόπουλος
17/06/2019 13:04
 
 
 

 

Θέματα που απασχολούν τη Σέριφο και την Κύθνο, οι πολιτικές εξελίξεις και η επόμενη μέρα των εκλογών της 7ης Ιουλίου τέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών και των συζητήσεων που είχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες Νίκος Συρμαλένιος, κατά την διάρκεια της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στα δύο προαναφερόμενα νησιά.

Στη Σέριφο συναντήθηκε αρχικά με τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Αντωνάκη, αλλά και με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Ρεβύνθη, τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο, το ζήτημα της διασύνδεσης της λιμνοδεξαμενής και η ανάγκη εγκατάστασης ταχυδιυλιστηρίου, το ζήτημα της επίσπευσης επισκευής του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις, η ανάγκη προώθησης αντιπλημμυρικού έργου στην εκβολή του ρέμματος στο Λιβάδι κ.α.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του κ. Συρμαλένιου, ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία με τα υπουργεία και τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς επίσης και για τις χρηματοδοτήσεις που εγκρίθηκαν τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και από το Ειδικό Αναπτυξιακό Ν. Αιγαίου, ενώ τόνισε επίσης την αναγκαιότητα στελέχωσης του δήμου για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφθηκε το Λιβάδι, τη Χώρα και την περιοχή Γάνεμα, όπου είχε συναντήσεις με φίλους του κόμματος και πολίτες, ενώ επισκέφθηκε και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου συζήτησε με τους γιατρούς και την παρασκευάστρια. Ο κ. Συρμαλένιος διαπίστωσε ότι το Ιατρείο – σε γενικές γραμμές – βρίσκεται σε καλή κατάσταση (υπηρετούν ένας Γενικός Ιατρός, δύο αγροτικοί, μία παρασκευάστρια, μία νοσηλεύτρια και ένας οδηγός), παρά την έλλειψη παιδιάτρου και δεύτερου οδηγού ασθενοφόρου.

Οι επαφές του κ. Συρμαλένιου συνεχίστηκαν στην Κύθνο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γαρδέρη, τον οποίο επίσης συνεχάρη για την επανεκλογή του, καθώς επίσης και με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ηλιού, ενώ συζήτησε και με τους εργαζόμενους στο δήμο.

Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης ήταν τα θέματα της ύδρευσης που αντιμετωπίζονται με αφαλάτωση, αλλά και από πηγές, η επείγουσα αλλαγή του πεπαλαιωμένου δικτύου, η εγκατάσταση της επεξεργασίας των λυμάτων και των αποχετευτικών δικτύων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στο σημαντικό έργο «Κύθνος – έξυπνο νησί» που υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση του δικτύου ΔΑΦΝΗ, του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και του Δήμου.

Ο κ. Συρμαλένιος επισκέφθηκε τον Μέριχα, τη Δρυοπίδα, τη Χώρα και τα Λουτρά, όπου και συναντήθηκε με φίλους και κατοίκους και συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις και την επόμενη μέρα των εκλογών. Σε όλες τις συζητήσεις έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να μην επιστρέψουμε στον κανόνα «1 προς 5» στις προσλήψεις, ο οποίος θα επηρεάσει αρνητικά τα νησιά, καθώς οι μεγάλες ανάγκες στελέχωσης των Κέντρων Υγείας, των σχολείων, των δήμων, της περιφέρειας κλπ, όχι μόνο δεν θα καλυφθούν, αλλά θα μεγαλώσουν με αποτέλεσμα τη μεγάλη συρρίκνωση των υπηρεσιών. Επίσης τονίστηκε η μεγάλη σημασία της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για τα νησιά.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*