Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Βαμβακάρη

Άκης Αξαόπουλος
18/06/2019 20:30
 
 
 

 

Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του για τον ξαφνικό θάνατο του Στέλιου Βαμβακάρη εξέφρασε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης με σχετική ανακοίνωση του.
Σε αυτήν, πλέκεται το εγκώμιο του πρωτοπόρου μουσικού και συνεχιστή της κληρονομιάς του «Πατριάρχη» του ρεμπέτικου, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στην αγάπη που είχε ο αείμνηστος Στέλιος Βαμβακάρης για την πατρίδα του, τη Σύρο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με ανείπωτη θλίψη και οδύνη εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό ενός μεγάλου μουσικού, που το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με το νησί μας, του Στέλιου Βαμβακάρη.
Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του συντάραξε την τοπική μας κοινωνία, καθώς ο Στέλιος Βαμβακάρης, πέραν του γεγονότος ότι ήταν ένας εξαίρετος και πρωτοπόρος καλλιτέχνης, ο οποίος είχε αφιερώσει όλη τη ζωή του στη μουσική, πέραν του γεγονότος ότι ήταν άξιος συνεχιστής της μουσικής κληρονομιάς του πατέρα του, Μάρκου Βαμβακάρη, ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος, χαμηλών τόνων, γεμάτος καλοσύνη και με μεγαλείο ψυχής.
Είχαμε την ευκαιρία και την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά στο 2ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», στο οποίο μάλιστα συμμετείχε παίζοντας τα τραγούδια του πατέρα του και παραδίδοντας σεμινάρια για την τέχνη του.
Σε αυτό το σύντομο ταξίδι στην πατρίδα, δε δίστασε να εκφράσει την αγάπη του για τη Σύρο, αλλά και την επιθυμία του να επιστρέψει ξανά. Δυστυχώς, η ζωή είχε διαφορετικά σχέδια για εκείνον, ωστόσο η μνήμη του θα είναι αιώνια και θα συνοδεύει πάντα όλους τους Συριανούς.
Καλό ταξίδι Στέλιο.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*