Κατερίνα Μονογυιού: «Θα λάβουμε μέτρα για την ανακούφιση των εργαζόμενων μητέρων»

Η Κατερίνα Μονογυιού παρουσιάζει τις θέσεις της για την κυνηγετική δραστηριότητα
Άκης Αξαόπουλος
25/06/2019 2:09
  •  
  •  
  •  

 

Για λήψη των κατάλληλων μέτρων, προκειμένου να ανακουφιστούν οι εργαζόμενες μητέρες, την επόμενη κιόλας μέρα ανάδειξης της ΝΔ σε κυβέρνηση, δεσμεύθηκε η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του κόμματος Κατερίνα Μονογυιού.
Σε δήλωση της, η κα Μονογυιού αναφέρει αναλυτικά τα όσα έχει αναφέρει σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα, κατανοώντας πως τη σημερινή εποχή, οι μητέρες πασχίζουν να ανταποκριθούν στα ποικίλα καθήκοντα τους και να ισορροπήσουν με επιτυχία μεταξύ καριέρας και οικογένειας.

Αναλυτικά, η δήλωση της Κατερίνας Μονογυιού:
Αποτελεί γεγονός πως οι νέες οικογένειες και οι εργαζόμενοι γονείς περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, μειώνονται και οι γεννήσεις και κάπως έτσι το δημογραφικό εξελίσσεται σε μεγάλη εθνική απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την ίδια την εθνική μας υπόσταση.
Πρέπει να βοηθάμε όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια και την ίδια πεποίθηση έχει και ο αρχηγός της παράταξης μας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δεσμευτεί για μια σειρά από δράσεις που θα συμβάλλουν σε αυτό το έργο.
Για όλα τα παραπάνω, καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίσης, αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Για κάθε παιδί που δεν θα βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, χορηγούμε μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.
Κατανοώ πως οι εργαζόμενες μητέρες πασχίζουν καθημερινά να κρατήσουν τις ισορροπίες μεταξύ οικογένειας και εργασίας και δεσμευόμαστε πως θα λάβουμε την επόμενη κιόλας μέρα, εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί με την ψήφο του, τα κατάλληλα μέτρα για την ανακούφιση τους.

(Visited 195 times, 1 visits today)