Επισκέψεις και επαφές της Αλεξάνδρας Δαρζέντα στα νησιά των Κυκλάδων

Άκης Αξαόπουλος
27/06/2019 15:31
 
 
 

 

Κατά τη διάρκεια της μηνιαίας περιοδείας στα 24 κύρια νησιά των Κυκλάδων (η οποία συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα και θα τελειώσει δυό μέρες πριν τις εκλογές) η νέα υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, Αλεξάνδρα Δαρζέντα Κουτρουλιά, η οποία προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ζει και εργάζεται στην Οία της Σαντορίνης τα τελευταία 25 χρόνια, είχε την ευκαιρία να συζητήσει προσωπικά με τους πολίτες το «Σχέδιο Ελλάδα» του Κινήματος Αλλαγής και να σημειώσει τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Σε συζητήσεις που έγιναν σε χώρους δουλειάς, σπίτια, καταστήματα, προαύλια Ναών και Μοναστηριών και στις υπέροχες πλατείες των νησιών τονίστηκε η σταθερή και αταλάντευτη απόφαση του Κινήματος Αλλαγής για περήφανη και αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, με σκοπό την επαναδραστηριοποίηση και την εμφύσηση νέας πνοής στην μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι απογοητεύτηκαν, ξεγελάστηκαν και υποχώρησαν, παραμένουν όμως πάντοτε παρόντες.

Η αντίδραση των πολιτών, υπήρξε εξόχως συγκινητική. Άνθρωποι που είχαν να βρεθούν και να συνομιλήσουν πάνω από 10 χρόνια, βρέθηκαν ξανά στο ίδιο τραπέζι, κινούμενοι από την βαθειά δημοκρατική τους συνείδηση και την πιθανότητα μιας νέας ελπίδας, ενός νέου ΠΑΣΟΚ στηριγμένου σε νέα (και πολύ ενδιαφέροντα) πρόσωπα, που στηρίζεται πάντως και στην μακρόχρονη εμπειρία και τα οράματα που έκαναν την Ελλάδα μια καλύτερη χώρα, μέσα στα σύγχρονα πλαίσια του Κινήματος Αλλαγής.

Παραμερίστηκαν έριδες και παρεξηγήσεις, πολίτες είπαν επί λέξει ότι περίμεναν χρόνους πολλούς να πάει κάποιος στην πόρτα τους, κάνοντας την νέα υποψήφια βουλευτή Αλεξάνδρα Δαρζέντα Κουτρουλιά να αποκτήσει την πεποίθηση ότι σύντομα θα ξημερώσει μια καινούργια μέρα για τις Κυκλάδες και την Πατρίδα, ένας δρόμος γεμάτος αξιοπρέπεια και προκοπή.

Έγιναν σημαντικές πολιτικές συζητήσεις σε τόπους πολύ διαφορετικούς, από την κοσμοπολίτικη Μύκονο μέχρι την πανέμορφη και ολιγάνθρωπη Κύθνο, την εξαίσια Κίμωλο ή την βιομηχανική -σχεδόν- Μήλο, μέχρι τα χωριά της Τήνου, την αστική και πλούσια Άνδρο, τις γειτονιές της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου, την καθαρή και όμορφη Σίφνο, την Πάρο της ευγένειας και του πολιτισμού ή την διπλανή Νάξο με τον συνεταιρισμό και τα κορυφαία προϊόντα της και τόσα άλλα νησιά το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά, όπως η Κέα, η Σέριφος και φυσικά η ίδια η Σαντορίνη. Όλες οι συζητήσεις είχαν ένα κοινό παρονομαστή: Την αξιοπρέπεια, την τρωθείσα εθνική υπερηφάνεια, την νίκη απέναντι στον επερχόμενο φασισμό και την επαναχάραξη ενός νέου προοδευτικού δρόμου, που να πατάει στα παλιά σίγουρα σημάδια.

Οι επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου μπορούν να δώσουν εύκολα στις Κυκλάδες μια ακόμα έδρα για το Κίνημα Αλλαγής, τον μόνο πολιτικό χώρο που αύξησε τις δυνάμεις του στις Κυκλάδες. Η δισταυρία στο ψηφοδέλτιο, δίνει το δικαίωμα σε κάθε ψηφοφόρο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην νέα Βουλή, συνδυάζοντας πιθανά παλιά και νέα πρόσωπα ή δίνοντας την ευκαιρία σε μια νέα γυναίκα να πολεμήσει για προβλήματα σε επίπεδο οικογένειας, παιδιών, πρόνοιας, περίθαλψης αλλά και να συνδιατυπώσει με παλιούς και νέους συναδέλφους το όραμα μιας Ελλάδας που μας ανήκει πραγματικά.

Κανείς δεν περίμενε, πριν από λίγα μόλις χρόνια, αυτό το τρομερό πισωγύρισμα προς τη συντήρηση κι αυτό το άθλιο μασκάρεμα κάποιας «αριστεράς» με εντελώς συντηρητικές θέσεις. Η δεξιά που παρουσιάζεται ως σωτήρας, έρχεται να συνεχίσει και φυσικά να υπερβάλει ακριβώς την ίδια πολιτική, χωρίς την ανάγκη κάποιου προσωπείου.

Ο Δημοκρατικός χώρος, δεν μπορεί να ξεγελαστεί ξανά. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να εγγυηθεί τα αυτονόητα και η Αλεξάνδρα Δαρζέντα Κουτρουλιά είναι μια εντελώς άφθαρτη επιτυχημένη επαγγελματίας και ζητά με θάρρος και τόλμη να την επιλέξουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αλεξάνδρα Δαρζέντα Κουτρουλιά ΕΔΩ

Ξανά μαζί για έναν ωραίο αγώνα.

Gepostet von Αλεξάνδρα Δαρζέντα – Κουτρουλιά am Samstag, 22. Juni 2019

 

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*