Σύρος: Περιοδεία και εκδήλωση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Άκης Αξαόπουλος
28/06/2019 14:22
 
 
 

 

Στην Ερμούπολη της Σύρου περιόδευσαν χθες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αντώνης Συρίγος, Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός, ενώ το βράδυ μίλησαν στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, μαζί με τους συνυποψήφιους τους Αντώνη Γάκη, Ιρέν Ρήγου και με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Η περιοδεία τους περιλάμβανε, καταρχάς, επίσκεψη στο νοσοκομείο της Σύρου, όπου είχαν αναλυτική ενημερωτική συνάντηση με τη διοικήτρια Μαργαρίτα Μπουραντά, παρουσία και της εκπροσώπου του συλλόγου των εργαζομένων Άννα Καμπάνη. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε η μεγάλη πρόοδος στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου (ενισχύοντας το με ιατρικό προσωπικό), η έναρξη λειτουργίας νέων τμημάτων (π.χ. παιδιατρικό), αλλά και οι ελλείψεις, ειδικά στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπου εκκρεμεί η ολοκλήρωση σχετικών διαγωνισμών.

Μετά τη συνάντηση, περιόδευσαν σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου και συνομίλησαν με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους.

Επίσκεψη στο ναυπηγείο του Νεωρίου

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ναυπηγείο του Νεωρίου, όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Αντώνη Κατσαντώνη, καθώς και τον γενικό διευθυντή Βασίλη Σαββίδη.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και πάλι η πολύ θετική πορεία του ναυπηγείου που, παρά την ενδιάμεση κατάσταση λειτουργίας του, έχει επισκευάσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 80 πλοία, με αποτέλεσμα τόσο τη διασφάλιση της πληρωμής των εργαζομένων, όσο και την αύξηση των θέσεων απασχόλησης. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η απαίτηση για ταχεία ολοκλήρωση της μεταβατικής λειτουργίας και η πλήρης ανάληψη της ιδιοκτησίας από την ONNEX, κατ’ επιταγή της δικαστικής απόφασης του Δεκεμβρίου, κάτι που θα εξασφαλίσει την πληρωμή των δεδουλευμένων και γενικά των παλαιότερων οφειλών του ναυπηγείου και ταυτόχρονα θα δώσει αποφασιστική ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική του Νεωρίου.

Ανταλλαγή απόψεων στο Επιμελητήριο

Τέλος, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Κυκλάδων, όπου υπήρξε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο Γιάννη Ρούσσο και μέλη της διοίκησής του, γύρω από τις πρόσφατες δράσεις του, με επίκεντρο την κρουαζιέρα, αλλά και το cluster των κυκλαδικών προϊόντων αγροδιατροφής και γαστρονομίας.
Το βράδυ, με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη και χαιρετισμούς των υποψηφίων βουλευτών στο νομό, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με συμμετοχή πλήθους κόσμου και σε ατμόσφαιρα αγωνιστικής ανάτασης και πίστης για το εκλογικό αποτέλεσμα, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Σύρο.

(Visited 132 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*