«ΑΝΩ ΠΡΟ» 2019: Μια συλλεκτική συναυλία!

Άκης Αξαόπουλος
02/07/2019 11:47
 
 
 

 

Την μοναδική εμπειρία να ακούσουν σπάνιο υλικό από το «Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου» είχαν οι θεατές που βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο το περασμένο Σάββατο 29 Ιουνίου.


Στο πλαίσιο της προφεστιβαλικής εκδήλωσης «ΑΝΩ ΠΡΟ» (η οποία έδωσε μια πρώτη γεύση του πλούσιου προγράμματος του «Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019» που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 με τις 25 Αυγούστου), ακούστηκαν συνθέσεις και έργα για σόλο εκκλησιαστικό όργανο, Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών από τον 17ο ως τον 21ο αιώνα που δεν έχουν δισκογραφηθεί ποτέ, καθιστώντας έτσι την συναυλία συλλεκτική.


Εξαιρετικοί στην απόδοση των συνθέσεων ήταν η οργανίστα Χριστίνα Αντωνιάδου και ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης που εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Την συναυλία προλόγισε ο Νίκος Κανελλόπουλος, σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ.
Η εκδήλωση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την διάθεση όλων των συντελεστών του Φεστιβάλ να προσφέρουν στους θεατές μια εμπειρία ζωής, μέσα από επιλογές ρεπερτορίου που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και συστήνουν στο κοινό άγνωστα, αλλά μοναδικά μουσικά έργα.

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σύρου Ερμούπολης
Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Χορηγοί: Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, ΑΙΓΕΑΣ Α.Μ.Κ.Ε., REVOIL, Μικροζυθοποιία NOCTUA
Χορηγός Μετακίνησης: BLUE STAR FERRIES, SEA JETS
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9,84, ΘΕΜΑ RADIO, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, MUSIC PAPER, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, CYCLADES24, SYROS TODAY, SYROS AGENDA, NAXOS TIMES, ΑΙΓΑΙΟ FM LIVE, EMPNEUSI 107 FM

Η σελίδα του Φεστιβάλ
Facebook Page

(Visited 83 times, 1 visits today)