Ομιλία Νίκου Μανιού στη Χώρα Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
06/07/2019 14:13
 
 
 

 

Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, μίλησε σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Χώρα της Νάξου, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019.

Αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης στο τομέα της υγείας. Στις Κυκλάδες έχουμε την λειτουργία τριών νοσοκομείων στην Σύρο, Νάξο και Σαντορίνη. Λειτούργησαν νέα τμήματα στα νοσοκομεία αυτά και στελεχώθηκαν με νέο προσωπικό τόσο τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας όσο και τα περιφερειακά ιατρεία. Ιδρύθηκε η βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο.

Στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, μίλησε για την εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδυνάμου για τους νησιώτες και για την μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες.

Στο τομέα της παιδείας, είπε, καθιερώθηκε η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και στους 19 Δήμους των Κυκλάδων. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα σχολεία καλύπτονται σχεδόν πλήρως από την πρώτη μέρα από εκπαιδευτικό προσωπικό και με βιβλία από τον Μάιο της προηγούμενης χρονιάς. Έγινε αναβάθμιση των ειδικών σχολείων με πλήρη στελέχωση τους από εξειδικευμένους στην ειδική αγωγή εκπαιδευτικούς και προτάθηκαν δύο εσπερινά ΕΠΑΛ, ένα στη Χώρα και ένα στο Φιλώτι Νάξου.

Για τις υποδομές επισήμανε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το Φράγμα του Τσικαλαριού στη Νάξο, που θα διασφαλίσει την υδατική επάρκεια του νησιού και μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος» δίνεται για πρώτη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η δυνατότητα να υλοποιήσει βασικές υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, αγροτικής οδοποιίας, σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Για τον αγροτικό τομέα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα συλλογικά σχήματα για να μπορέσουν οι αγρότες να διεκδικήσουν οικονομικές ενισχύσεις, φορολογικές απαλλαγές και κίνητρα και υλοποιεί κάθε χρόνο το Πρόγραμμα στήριξης Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους με στόχο την οικονομική στήριξη των νησιωτών αγροτών τόσο στη μεταφορά ζωοτροφών από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά όσο και των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων.

Τελειώνοντας την ομιλία του είπε ότι θα πρέπει να καταλάβουμε τι θέλουμε. Να συνεχίσουμε το έργο μας ή να γυρίσουμε πίσω σε μία δεξιά που γνωρίζουμε το πρόγραμμά της αφού έχει κυβερνήσει τη χώρα και την είχε οδηγήσει στα μνημόνια.

(Visited 290 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*