Μήνυμα Γιώργου Λεονταρίτη για το μέλλον του Νεωρίου με πολλούς αποδέκτες

admin
18/06/2015 08:59
 
 
 

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με το μέλλον του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Ο κ. Λεονταρίτης εκτίμησε ότι η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι καθοριστική για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε – για ακόμη μια φορά – έκκληση σε διοίκηση και εργαζόμενους να επιδείξουν σύνεση. Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές του νομού να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν δημόσια θέση επί του ζητήματος, αφού – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – «το δράμα των απεργών συμπολιτών μας και των οικογενειών τους, η αγωνία της διοίκησης για το μέλλον της επιχείρησης αλλά και η υπευθυνότητα που πρέπει να διακρίνει την κυβέρνηση για το μέλλον της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας μας, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του».

Το μήνυμα του κ. Λεονταρίτη έχει ως εξής:

«Με αίσθημα ευθύνης και έντονη αγωνία παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Επειδή πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα αποτελέσει σταθμό καθοριστικών εξελίξεων, καλώ για μία ακόμη φορά, τους εμπλεκόμενους (Διοίκηση και εργαζομένους) να αντιμετωπίσουν με σύνεση τη διαμορφωθείσα κατάσταση, θεωρώντας πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι προϊόν διαβούλευσης και κυρίως, ωρίμου σκέψεως.

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας μοιάζουν να καταρρέουν, οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της επιχείρησης και της τοπικής οικονομίας της Σύρου.

Καλώ επίσης την Κυβέρνηση και τους τοπικούς Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων να τοποθετηθούν επιτέλους δημόσια αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και να μην αρκούνται σε επί χάρτου θεωρίες και σχεδιασμούς.

Το δράμα των απεργών συμπολιτών μας και των οικογενειών τους, η αγωνία της Διοίκησης για το μέλλον της επιχείρησης αλλά και η υπευθυνότητα που πρέπει να διακρίνει την Κυβέρνηση για το μέλλον της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας μας, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Ας τοποθετηθούν λοιπόν δημόσια στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους, την επιχείρηση και τη ναυπηγική βιομηχανία».

 

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*