ΑΝΩ 2019: Στα στενά της Άνω Σύρου «σεργιανίζει» το τηλεοπτικό σποτ του Φεστιβάλ (video)

Άκης Αξαόπουλος
05/08/2019 15:09
 
 
 

 

Στα στενά της Άνω Σύρου γυρίστηκε το τηλεοπτικό σποτ του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου 2019, βασισμένο σε μια ιδέα του Γιάννη Μανούσου.

Πρωταγωνίστρια του σποτ η νεαρή επιτυχημένη ηθοποιός Εύη Δαέλη – με καταγωγή από την Σύρο – γνωστή από τη συμμέτοχη της σε πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές δουλειές («Ευτυχισμένοι μαζί» – Mega, «Έλα στην Θέση μου» – Alpha κλπ).

Παράλληλα με το τηλεοπτικό spot που προβάλλεται από την ΕΡΤ3, η προώθηση του Φεστιβάλ περιλαμβάνει και το ραδιοφωνικό spot που ακούγεται στο Τρίτο Πρόγραμμα, στον Αθήνα 9.84 και στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Σύρο. Επίκεντρο του το αρχαιότερο εκκλησιαστικό όργανο που λειτουργεί σήμερα στην χώρα μας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου και στόχος του η αναζωογόνηση του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου.

Το ΑΝΩ 2019 υποδέχεται και φέτος σημαντικούς ερμηνευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια σειρά συναυλιών και παράλληλων εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και καλλιτεχνικής αξίας για τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους πολυάριθμους επισκέπτες του.
Ώρα έναρξης 8:00μ.μ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου
19 Αυγούστου
Ρεσιτάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου
Klaus Sonnleitner (Αυστρία), εκκλησιαστικό όργανο

22 Αυγούστου 2019
Συναυλία με έργα εκκλησιαστικού οργάνου και όμποε
Alois Koch (Ελβετία), εκκλησιαστικό όργανο
Δημήτρης Σιδερής, όμποε

25 Αυγούστου 2019
Συναυλία με έργα για εκκλησιαστικό όργανο και άρπα
Ουρανία Γκάσιου, εκκλησιαστικό όργανο
Θεόδωρος Ματούλας, άρπα

Παράλληλες εκδηλώσεις

21 Αυγούστου
Αυτοσχεδιασμοί στο εκκλησιαστικό όργανο πάνω σε μουσικά θέματα γνωστών κινηματογραφικών ταινιών
Damian Skowroński (Πολωνία), εκκλησιαστικό όργανο

23 Αυγούστου
Προαύλιο του Ησυχαστηρίου «Παναγία της Ελπίδος» της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους, Καλομενοπούλου 5, Ερμούπολη.
Ο βωβός κινηματογράφος και το κινηματογραφικό όργανο.
Δημήτρης Κεραμιδάκης, όργανο

Εισαγωγικές ομιλίες

Οι εισαγωγικές ομιλίες αποτελούν πλέον ένα αναπόσπαστο και αναμφίβολα, εξίσου ενδιαφέρον για το κοινό κομμάτι του. Την επιμέλεια των ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν πριν από τις συναυλίες, αναλαμβάνει ο μουσικός παραγωγός και σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ, Νίκος Κανελλόπουλος.

Ξεναγήσεις

Τις ημέρες των συναυλιών θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο εκκλησιαστικό όργανο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου, ενώ «Οι μικροί ξεναγοί της Άνω Σύρου» θα προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις στον μεσαιωνικό οικισμό του νησιού.

Η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

(Visited 95 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.