Φεστιβάλ «ΑΝΩ»: Συνδύασε αρμονικά εκκλησιαστικό όργανο και όμποε

Άκης Αξαόπουλος
23/08/2019 19:43
 
 
 

 

Ο σπάνιος, αλλά και τόσο αρμονικός συνδυασμός του επιβλητικού ήχου του εκκλησιαστικού οργάνου και του ζεστού και εκλεπτυσμένου ήχου του όμποε αναδείχθηκε χθες, στην τρίτη συναυλία για το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο.

Ο Ελβετός οργανίστας Alois Koch και ο Έλληνας ομποΐστας Δημήτρης Σιδερής, μέσα από έργα διαφόρων συνθετών που έχουν γραφτεί ειδικά γι’ αυτή την συνύπαρξη, πρόσφεραν στο κοινό που γέμισε για μια ακόμη βραδιά τον χώρο του ναού την ευκαιρία να διαπιστώσει και να απολαύσει τους ήχους των δύο ιδιαίτερων αυτών οργάνων.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου,με τον Έλληνα μουσικό Δημήτρη Κεραμιδάκη να παρουσιάζει το κινηματογραφικό όργανο (σε πρόγραμμα εξομοίωσης μέσω υπολογιστή), συνοδεύοντας ταινίες του βωβού κινηματογράφου.

Πρόκειται για εξέλιξη του εκκλησιαστικού, το οποίο βρισκόταν σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες συνοδεύοντας τις βωβές ταινίες κατά την προβολή τους, πριν αυτές αποκτήσουν «φωνή» στις αρχές του 20ου αιώνα.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας» των Αδελφών του Ελέους του Αγ. Βικεντίου (Καλομενοπούλου 5, στην Ερμούπολη).

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, ώρα 8:00 μμ
Ο βωβός κινηματογράφος και το κινηματογραφικό όργανο
Δημήτρης Κεραμιδάκης (Eλλάδα)
Είσοδος Ελεύθερη

Φωτογραφίες : Νίκος Δεσύπρης – Δημήτρης Βαμβακούσης

(Visited 176 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*