Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου

Άκης Αξαόπουλος
29/08/2019 19:37
 
 
 

Τελέστηκε την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου – Άνδρου, κ. Δωρόθεο Β’.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Λεονταρίτης, οι βουλευτές Κυκλάδων κυρία Κατερίνα Μονογιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του νησιού.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Λεονταρίτης, Μονογιού, Φόρτωμας, καθώς και ο νέος Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης. Επίσης, μίλησαν ενώπιον του κοινού που παραβρέθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου, όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο απερχόμενος Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο κ. Ιωάννης Καπάκης, ο κ. Δημήτρης Γιαννίσης και ο κ. Ελευθέριος Μπάλλας και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του νέου Δημάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη.

Μετά τον αγιασμό, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου – Άνδρου απευθύνθηκε στον νέο Δήμαρχο, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι χρειάζεται να οπλιστούν με τα εξής χαρίσματα: ψυχικό σθένος, θέληση και ανύστακτη μέριμνα. «Για το καράβι που τώρα ξεκινάει το ταξίδι του, θα έρθουν και δύσκολες στιγμές, θα έρθουν και συννεφιές, φουρτούνες και τρικυμίες, αλλά θα έρθουν και μέρες γαλήνης και νηνεμίας. Όσο κρατάτε γερά το πηδάλιο, τόσο το καράβι θα ευθυδρομεί και θα βρίσκει τον δρόμο του», ανάφερε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Α. κ. Λεονταρίτης, αφού συνεχάρη τη νέα δημοτική αρχή, παρομοίασε τα πέντε δάχτυλα του χεριού του με τους πέντε επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και παραστατικά τα «έκλεισε» όλα μαζί, θέλοντας να υπερτονίσει τη σημασία που έχει να ενωθούν όλοι «σαν γροθιά» με κοινό στόχο την αναπτυξιακή πορεία της Άνδρου.

Με τη σειρά τους, οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Μονογιού και Φόρτωμας ευχήθηκαν καλή θητεία στους νεοεκλεγέντες, ευχαρίστησαν θερμά τον κόσμο της Άνδρου για τη στήριξή του στις εθνικές εκλογές και δεσμεύτηκαν να προσφέρουν υποστήριξη και βοήθεια από τη δική τους θέση. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Λάσκαρης, νεοεκλεγείς Έπαρχος Άνδρου, ευχήθηκε καλή αρχή στη νέα δημοτική αρχή, δήλωσε τη διάθεση για συμπόρευση Επαρχείου και Δήμου και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ενασχόλησης με την αυτοδιοίκηση σε καθημερινή βάση.

Ακολούθως, πήραν τον λόγο οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με πρώτο τον απερχόμενο Δήμαρχο Άνδρου, ο οποίος ολοκληρώνοντας την πενταετή θητεία του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους του Δήμου, την οικογένειά του και τους δημότες της Άνδρου, λέγοντας από τη νέα του θέση:

«Είναι χρέος μας να τους εκπροσωπήσουμε επάξια και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για το νησί μας. Θεωρώ ότι οι θεσμικά διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφίας, δε θα αποτελέσουν εμπόδιο για συνεργασία απέναντι στα σημαντικά προβλήματα του τόπου. Σας βεβαιώνω όλους ότι η προσπάθεια των εκλεγμένων μελών του συνδυασμού μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι άοκνη, χωρίς σκοπιμότητες και πάντα στην αρχή της δίκαιης και συνετής διοίκησης. Σκοπός δεν είναι άλλος από το κοινό καλό». Κλείνοντας, ο κ. Σουσούδης συνεχάρη και ευχήθηκε καλή δύναμη στον νέο Δήμαρχο και στους εκλεγέντες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Καπάκης, ο οποίος τόνισε: «Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, γιατί συμμετείχαμε σε έναν εκλογικό αγώνα με ένα γνήσιο πολυσυλλεκτικό και αντιπροσωπευτικό σχήμα που το διέκρινε η γνώση, η εμπειρία, η εντιμότητα και η σεμνότητα. Παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε χτυπήματα κάτω από τη μέση, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Να ξεκαθαρίσω ότι στο νέο Δ.Σ., εμείς θα στηρίξουμε όλες τις θετικές πρωτοβουλίες, αλλά δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι σημαντικός και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε δίπλα στους δημότες και στον τόπο».

Ο κ. Γιαννίσης, αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους επίτιμους καλεσμένους, δήλωσε τη στήριξή του στον νέο Δήμαρχο, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Στην 20χρονη παρουσία μου στην αυτοδιοίκηση, δεν έχω δει ποτέ να έρχονται στο Δ.Σ. κακές προτάσεις. Ανέκαθεν ήμουν άνθρωπος που συνέθετε. Επέστρεψα για να ενώσω με τη γνώση και την εμπειρία σε αυτήν τη σύγχρονη εποχή, μέσα από αυτόν τον ιδιόρρυθμο νέο νόμο. Προσβλέπουμε όλοι στην καλή διάθεση και στην εμπειρία του κ. Λοτσάρη. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά. Προσωπικά, με όλες μου τις δυνάμεις, θα το κάνω πράξη».

Ο κ. Μπάλλας, θυμήθηκε την πρώτη του ορκωμοσία, ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαμύρων και μετέφερε τα λόγια του αείμνηστου πατέρα του, τότε αντιπροέδρου της κοινότητας. «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχει συνεργασία και όχι αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να πετάξουμε έξω από το Δ.Σ. τη στείρα αντιπολίτευση και τον λαϊκισμό. Να είμαστε απόλυτα ενωμένοι και να στηρίξουμε τον νέο Δήμαρχο για να πάει μπροστά το νησί».

Τέλος, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Λοτσάρης ευχαρίστησε τους συνεργάτες και την οικογένειά του, τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Σουσούδη για όσα προσέφερε, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο της προηγούμενης διοίκησης. Απευθύνθηκε στα μέλη του Δ.Σ., στους εκπροσώπους της Περιφέρειας και του κράτους, στους Ανδριώτες ευεργέτες, αλλά και σε όλους τους δημότες, ζητώντας στήριξη και συνεργασία για το κοινό όφελος του νησιού.

Κατόπιν, ο κ. Λοτσάρης αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης, απαριθμώντας τα εξής: «Το λιμάνι του Γαυρίου, την κατασκευή του ΧΥΤΥ, τη διαχείριση των επιφανειακών νερών μέσω των δεξαμενών και τη συντήρηση όλων των δικτύων, το κλειστό Γυμναστήριο του Γαυρίου, την εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία της μαρίνας στο Μπατσί, την αποπεράτωση των λιμανιών της Χώρας και του αλιευτικού καταφυγίου του Κορθίου, τον Βιολογικό Γαυρίου – Μπατσίου».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Άνδρου μίλησε για την αποφόρτιση του Νημποριού στη Χώρα με την περιφερειακή οδό και την κατασκευή του Κλειστού Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα, που, έχει, ήδη, σχεδιάσει η ομάδα του κ. Αλκιβιάδη Τάττου. Επίσης, στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται και η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. «Είμαστε ένα νησί, που έχουμε και παράδοση, και πολιτισμό, και μνημεία. Θέλουμε ο τοπικός πληθυσμός να γνωρίσει και να αγαπήσει τα μνημεία της Άνδρου, ενώ, ήδη, έχουν φανεί θετικά σημάδια, τόσο στον Στρόφιλα, όσο και στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο», είπε ο κ. Λοτσάρης.

Να σημειωθεί ότι μετά την τελετή ορκωμοσίας και τις ομιλίες των εκπροσώπων της νέας δημοτικής αρχής, ακολούθησε η συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα «Έρωτας… κάτω απ’ το φεγγάρι».

(Visited 104 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*