Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις Κυκλάδες

φωτιά υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς
Newsroom
14/09/2019 14:07
 
 
 

 

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στις Κυκλάδες είναι πολύ υψηλός και γι αυτό εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα νησιά των Κυκλάδων είναι πολύ μεγάλος (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς και των ισχυρών ανέμων που εκδηλώνονται, οι πολίτες των νησιών των Κυκλάδων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται στα νησιά των Κυκλάδων. Καλούνται να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

(Visited 60 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.