Στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ο βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας

Άκης Αξαόπουλος
27/09/2019 13:17
 
 
 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί της Σύρου, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Κυκλάδων, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής καθώς και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, έγινε παρουσίαση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, των υποδομών και του έργου του, με τον Πρόεδρο του κ. Ρούσσο να επισημαίνει πως ο φορέας – μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων, τα οποία διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει – στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της νησιωτικότητας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις Κυκλάδες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε επίσης αναφορά στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σχετικά με την άσκηση του πολύπλευρου ρόλου του, ενώ συζητήθηκαν και οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος έκανε ξεχωριστή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Κυκλάδων γύρω από τον τομέα της Γαστρονομίας, ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, κυρίως μέσα από το νέο έργο για τη δημιουργία ενός cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας ως μετεξέλιξη και ανάπτυξη του Δικτύου Aegean Cuisine.

Από την πλευρά του, ο κ. Φόρτωμας ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Ρούσσο για την ενημέρωση και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και υποδομών του Επιμελητήριου.

Στάθηκε δε, ιδιαίτερα στη σημασία των πρωτοβουλιών και των δράσεων του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις Κυκλάδες και δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεση του Επιμελητηρίου ώστε να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*