Δημοπράτηση έργων βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Κέα, Κύθνο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο και Ανάφη

syntirisi odiko diktyo
Άκης Αξαόπουλος
30/09/2019 12:38
 
 
 

 

Στη δημοπράτηση των έργων Βελτίωσης και Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσων Κέας, Κύθνου, Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης (συνολικού προϋπολογισμού 582.000 ευρώ) προχώρησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος οδικών έργων που υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν την οδική σήμανση, κατακόρυφη (πινακίδες) και οριζόντια (διαγράμμιση), καθώς και στοιχεία αναχαίτισης οχημάτων (στηθαία ασφαλείας) σε σημεία αυξημένου κινδύνου.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των χρηστών του δικτύου (οχημάτων και πεζών), στην αποτελεσματικότερη μετάδοση μηνυμάτων προς τους οδηγούς, σχετικά με την προειδοποίηση για κινδύνους σε διάφορα σημεία του δικτύου, την οργάνωση κυκλοφοριακών ρευμάτων κλπ, στη σαφέστερη ρύθμιση και οργάνωση της κυκλοφορίας , σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, τα έργα είναι ενταγμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.