Στην PHILOXENIA η εναλλακτική τουριστική πρόταση της Κέας

Άκης Αξαόπουλος
18/11/2019 15:17
 
 
 

 

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης συμμετείχε ο Δήμος Κέας, υπό την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Κέα εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Μουζάκη, τη Δημοτική Σύμβουλο κα Δεμένεγα και την κα Τσιγκάκου, ενώ παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Τζουβάρας.

Το περίπτερό του κυκλαδίτικου νησιού δέχτηκε πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού: Τουριστικοί πράκτορες, travel bloggers, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις φυσικές αρετές της Κέας, τις εναλλακτικές δραστηριότητες, τα μονοπάτια, τα ναυάγια, την ιστιοπλοΐα, τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές τέχνες, τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις. Τους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν βίντεο από την Κέα και να ενημερωθούν για όσα προσφέρει το νησί.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των επισκεπτών ήταν και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας.
H έκθεση Philoxenia και η έκθεση Hotelia (η οποία ελάμβανε χώρα παράλληλα στο εκθεσιακό κέντρο), προσέλκυσαν φέτος 20.143 επισκέπτες.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η παρουσία του Δήμου Κέας εντάσσεται στον τουριστικό στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάδειξη του νησιού ως διεθνή τουριστικό προορισμό, την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μέσω της προβολής του διευρυμένου δικτύου μονοπατιών και της προστατευόμενης περιοχής “Natura”, του αγροτουρισμού, του καταδυτικού τουρισμού, καθώς και τη γνωριμία του επισκέπτη με την τοπική γαστρονομία, την τζιώτικη ύπαιθρο και τη μοναδική πολιτισμική κληρονομιά.

 

(Πηγή: kea.gr)

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*