Στο παντηνιακό συλλαλητήριο ενάντια στις ανεμογεννήτριες ο Γιώργος Λεονταρίτης

Άκης Αξαόπουλος
22/11/2019 14:40
 
 
 

 

Στο μεγάλο παντηνιακό συλλαλητήριο ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Πράσσα» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Χώρα της Τήνου συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος τόνισε ότι «η νομική, ηθική και ουσιαστική στήριξή μας στη δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών και των φορέων του νησιού στην επικείμενη περιβαλλοντική υποβάθμισή του αποδεικνύει τη συμπόρευσή μας στον αγώνα ενάντια στις φαραωνικού τύπου εγκαταστάσεις Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων».

Επιπλέον, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Λεονταρίτης έγραψε: «Η φύση των νησιών μας είναι μοναδική και την προστατεύουμε. Λέμε “ΟΧΙ” σ’ αυτούς που θέλουν να αλλοιώσουν το φυσικό περιβάλλον τους, με την εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών. Αυτοί που “κόπτονται” για το περιβάλλον άλλων περιοχών, γιατί θέλουν να καταστρέψουν το μοναδικό παγκοσμίως οικοσύστημα των νησιών μας; Γιατί θέλουν να καταστρέψουν τη μοναδική και ιδιαίτερη φυσική κληρονομιά μας;
“Προστατεύοντας” τα νησιά μας, προστατεύουμε το περιβάλλον του πλανήτη μας.

Δεν είμαι αντίθετος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπάρχουν περιοχές που μπορούν να εγκατασταθούν, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα (βραχονησίδες, ενδοχώρα κ.λπ.).
Όμως εκεί το κόστος είναι μεγάλο για τις εταιρείες, γι’ αυτό και επιλέγουν τα νησιά μας. Λέμε λοιπόν “ΟΧΙ” σ’ όλους αυτούς. Λέμε ναι στο… ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!».

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*