Ανάστατη η Τήνος για το ενδεχόμενο επιβολής της τοποθέτησης ανεμογεννητριών από τα ΜΑΤ

Newsroom
19/01/2020 2:52
  •  
  •  
  •  

 

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Τήνου για το ενδεχόμενο τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο νησί και την πιθανότητα έλευσης των ΜΑΤ.

Τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας αντιδρούν στο παραπάνω ενδεχόμενο.

Ωστόσο, η είδηση ότι θα μετακινηθούν ΜΑΤ προς το Κυκλαδίτικο νησί προκειμένου να εμποδίσουν τις όποιες αντιδράσεις για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, έχει προκαλέσει την οργή του δημάρχου Γιάννη Σιώτου ο οποίος σε ανάρτηση του ξεκαθαρίζει ότι «πήραν λάθος δρόμο» και τους καλεί να καταλάβουν ότι οι Τηνιακοί δεν θα επιτρέψουν το νησί τους «να μεταβληθεί σε έναν άναρχο τόπο επιβολής επιχειρηματικών συμφερόντων».

Οργισμένη και η αντίδραση των παρατάξεων της μειοψηφίας «Ενωμένοι για το νησί μας» και «Κοινό Τηνίων», που διαπίστωσαν ότι οι επικεφαλής τους παρακολουθούνταν από μυστικούς αστυνομικούς!

Η δήλωση του κ. Σιώτου:

«Με αφορμή πληροφορίες περί μετακίνησης Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ) για την επιβολή της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών θέλω να ξεκαθαρίσω προς “εχθρούς και φίλους” ότι αυτή θα είναι η τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής της τοπικής μας κοινωνίας.
 Δεν είναι δυνατόν το 2020 επιχειρηματικά συμφέροντα που αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος να αγνοούν τη βούληση του συνόλου της Τηνιακής κοινωνίας και να προσπαθούν να επιβληθούν διά της βίας. 
Θα ήθελα και σ’ αυτούς να ξεκαθαρίσω ότι πήραν λάθος δρόμο και να τους απευθύνω ύστατη έκκληση να το ξανασκεφτούν. Πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Τήνο δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί σ’ έναν άναρχο τόπο επιβολής επιχειρηματικών συμφερόντων».

Με αφορμή πληροφορίες περί μετακίνησης Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ) για την επιβολή της τοποθέτησης των…

Gepostet von Γιάννης Σιώτος am Samstag, 18. Januar 2020

«Ενορχηστρωμένη προσπάθεια εκφοβισμού και πάταξης της βούλησης της Τηνιακής κοινωνίας ενάντια στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών»

Ωστόσο, οι δημοτικές παρατάξεις του νησιού, «Ενωμένοι για το νησί μας» και «Κοινό Τηνίων» σε κοινή ανακοίνωση τους αποκαλύπτουν ότι το Σάββατο το μεσημέρι κι ενώ όδευαν οι επικεφαλής τους προς τη δημοτική έκταση στη θέση Πράσσα, τους ακολουθούσαν μυστικοί αστυνομικοί οι οποίοι όπως φαίνεται φύλασσαν το οικόπεδο όπου πρόκειται να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες!

Μάλιστα τους ενημέρωσαν ότι το οικόπεδο δεν είναι δημοτικό, αλλά ιδιωτικό και η είσοδος σε αυτό από οποιονδήποτε είναι παράνομη… Επίσης τους είπαν ότι έχουν εντολή να βρίσκονται εκεί για τη φύλαξη του!

Οι δυο παρατάξεις της μειοψηφίας θεωρούν ότι το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με κλήσεις Τηνιακών για καταθέσεις στο Λιμεναρχείο και την πληροφορία ότι ΜΑΤ θα μεταβούν στο νησί, είναι μέρος «μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας εκφοβισμού και πάταξης της βούλησης της Τηνιακής κοινωνίας, ενάντια στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών»

Τέλος, ζητούν την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με την παρουσία του Τηνιακού βουλευτή Φίλιππου Φόρτωμα.

Η κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων «Ενωμένοι για το νησί μας» και «Κοινό Τηνίων»

Εχθές, Σάββατο 18/1/2020, στις 13.30 περίπου το μεσημέρι συνέβησαν τα εξής. Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων” κ. Πέτρος Κουσουνάδης πέρασαν από τον ναό της Β’ Εύρεσης πάνω από την Καρδιανή πηγαίνοντας προς την δημοτική έκταση στην θέση Πράσσα. Εκεί ήταν παρκαρισμένο αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες με πολιτικά, οι οποίοι ξεκίνησαν να τους ακολουθούν.

Μόλις οι σύμβουλοι μπήκαν στην δημοτική έκταση ήχησε σειρήνα από το αυτοκίνητο που τους ακολουθούσε. Οι επιβαίνοντες στο δεύτερο αυτοκίνητο επέδειξαν αστυνομικές ταυτότητες και ακολούθησε έλεγχος στοιχείων και προθέσεων καθώς και υποδείξεις ότι το δημοτικό οικόπεδο είναι ιδιωτικό και η είσοδος σε αυτό είναι παράνομη.

Οι σύμβουλοι επέδειξαν ότι τους ζητήθηκε και ζήτησαν με την σειρά τους εξηγήσεις για την παρουσία αστυνομικών με πολιτικά στην περιοχή. Οι αστυνομικοί απάντησαν ότι έχουν εντολές να φυλάσσουν το ιδιωτικό οικόπεδο όπου πρόκειται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

«Σε αυτόν τον αγώνα θα μας βρουν όλους ενωμένους»

Το απαράδεκτο αυτό συμβάν σε συνδυασμό με τις κλήσεις συμπολιτών μας από το λιμεναρχείο για κατάθεση και τις πληροφορίες για έλευση Μονάδων Αποκατάστασης της Τάξης (ΜΑΤ), θεωρούμε ότι είναι μέρος μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας εκφοβισμού και πάταξης της βούλησης και του δίκαιου αγώνα της κοινωνίας της Τήνου ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Θεωρούμε απαραίτητη την σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου άμεσα και ζητάμε από τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα, ο οποίος βρίσκεται στο νησί, να παρευρεθεί στην συνεδρίαση αυτή.
Σε αυτόν τον αγώνα θα μας βρουν όλους ενωμένους και αποφασισμένους απέναντι στην καταστροφή του τόπου μας.

(Visited 161 times, 1 visits today)