Τήνος: Μια ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών (video)

Τήνος ανθρώπινη αλυσίδα
Newsroom
22/01/2020 16:01
 
 
 

 

Μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν την Τετάρτη το μεσημέρι πολίτες της Τήνου, ανταποκρινόμενοι στην Παντηνιακή απεργία και διαμαρτυρία ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί, στη θέση «Πράσσα».

Κάτοικοι του νησιού κάθε ηλικίας, επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, φορείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι μαζί ενωμένοι είπαν ένα βροντερό «Όχι» στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.

22/01/2020 – Ανθρώπινη αλυσίδα περιφρούρησης του νησιού#savetinos

Gepostet von Παναγιώτης Μπουζαλάκος am Mittwoch, 22. Januar 2020

Πλήθος φορέων συμμετείχε στη γενική απεργία ενώ ακόμα και επιχειρήσεις από την γειτονική Άνδρο παρέμειναν κλειστές ως ένδειξη συμπαράστασης στους πολίτες της Τήνου.

Η απόφαση για τη Γενική Απεργία και διαμαρτυρία ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα με αποκλειστικό θέμα τη «λήψη απόφασης σχετικά με τις εξελίξεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση Πράσσα».

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι στο νησί θα μετέβαιναν δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να επιβάλουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αλλά όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, τα σχέδια αυτά ματαιώθηκαν.

Gepostet von Άννα Πανωρίου am Mittwoch, 22. Januar 2020

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το νησί αντιδρά στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

(Visited 242 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*