Αναβρασμός στην Τήνο: Αστυνομικές δυνάμεις στο νησί για να επιβάλλουν (;) τις ανεμογεννήτριες

Τήνος: γενική απεργία ενάντια στις ανεμογεννήτριες
Newsroom
10/02/2020 23:01
 
 
 

 

«Όχι στις ανεμογεννήτριες» αλλά και στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο νησί λέει για ακόμα μια φορά η Τήνος.

Το κυκλαδίτικο νησί αντιδρά στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και μάλιστα πριν από μερικές ημέρες ξεκαθάρισαν τόσο ο δήμος και οι φορείς όσο και οι κάτοικοι ότι είναι αντίθετοι στην έλευση αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να τις επιβάλλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Τήνο έχουν καταφθάσει αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να περιφρουρήσουν τα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.
Όπως είναι φυσικό στο νησί επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία. Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο ότι η παρουσία των ενισχυμένων αστυνομικών δυνάμεων στοχεύει στην επιβολή της τάξης σε περίπτωση που οι τηνιακοί αντιδράσουν ξανά για το τεράστιο έργο που επιχειρείται στο νησί.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι λέμε για άλλη μια φορά: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στο facebook Ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος. Όπως αναφέρει:

«Με λύπη πληροφορήθηκα ότι παρά την ξεκάθαρη αντίθεση της τοπικής μας κοινωνίας, η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων επέλεξε να καλέσει την αστυνομία για να επιβάλλει τις θέσεις της. Η τοπική μας κοινωνία που διακρίνεται από σεβασμό προς τον νόμο και τα επίσημα όργανά του, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει πάντα στο πλαίσιο του νόμου το δικαίωμά της για μια καλύτερη ζωή. Εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Τήνο θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ότι μας παρέδωσαν και οι γονείς μας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι λέμε για άλλη μια φορά: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ».

Είναι ξεκάθαρο ότι αύριο το πρωί οι μπετονιέρες θα ξεκινήσουν να ρίχνουν μπετά στο βουνό…

Η ανάρτηση της σελίδας facebook “Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών” σε ανάρτηση της τη Δευτέρα  το βράδυ αναφέρει:

Εχθές στην Τήνο ήρθε η δικηγόρος του εγκαταστάτη. Σήμερα ήρθαν 40 αστυνομικοί 4 περιπολικά και ενας γερανός οδικής βοήθειας. Η αστυνομία ήδη φυλάει την περιοχή. Είναι ξεκάθαρο ότι αύριο το πρωί οι μπετονιέρες θα ξεκινήσουν να ρίχνουν μπετά στο βουνό“.

Εχθές στην Τήνο ήρθε η δικηγόρος του εγκαταστάτη. Σήμερα ήρθαν 40 αστυνομικοί 4 περιπολικά και ενας γερανός οδικής…

Gepostet von Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών am Montag, 10. Februar 2020

«Η αστυνομοκρατία, η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» στην Τήνο δεν θα περάσουν»

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τήνου που δηλώνει την αντίθεση της στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέα προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα και να υλοποιηθεί «η επένδυση μιας ιδιωτικής επιχείρησης η οποία βρίσκει αντίθετη ολόκληρη την κοινωνία της Τήνου. Μια επένδυση που έρχεται σε αντίθεση με το ευαίσθητο φυσικό και ιστορικό περιβάλλον του νησιού και το ιδιαίτερο πολιτιστικό τοπίο της Τήνου».

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Τήνου σημειώνει επίσης:

Ο αγώνας μας σήμερα πρέπει να δυναμώσει γιατί μετά τα νομοσχέδια της ΝΔ «αναπτυξιακό» και «απελευθέρωσης της ενέργειας», θεσμοθετείται μια ανάπτυξη χωρίς περιβαλλοντικούς κανόνες, με επιπλέον κίνδυνο για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με παροχή κινήτρων για την ολοκλήρωση και επέκταση των υπό κατασκευή αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.

Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους μαζί με όλο τον Τηνιακό λαό.

Η αστυνομοκρατία, η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» στην Τήνο δεν θα περάσουν!
Οι ανεμογεννήτριες δεν θα εγκατασταθούν στη γη μας.

(Visited 257 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*