Αναφορά Συρμαλένιου για την επίλυση των προβλημάτων από την ανάρτηση των δασικών χαρτών

Newsroom
17/02/2020 13:12
 
 
 

 

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής για τα Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με θέμα «Επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών» κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Συρμαλένιος κατέθεσε την από 13/02/2020 επιστολή του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, η οποία επαναφέρει την από 15/10/19 επιστολή τους, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στο έγγραφο του ο Σύλλογος εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η ρύθμιση που έβαζε τέλος στην ασάφεια – και τα προβλήματα που ενέκυψαν στις μεταβιβάσεις και αδειοδοτήσεις – περί δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων δεν προωθείται προς ψήφιση, παρόλο που έχει περάσει όλα τα στάδια τυπικού προελέγχου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Σύλλογο, η ψήφιση της εν λόγω ρύθμισης (η οποία συντάχθηκε από τις υπηρεσίες της προηγούμενης κυβέρνησης, όμως οι πρόσφατες εκλογές ανέστειλαν την τελική νομοθέτησή της), θα λύσει το τρέχον πρόβλημα μεταβιβάσεων, οικοδομικών αδειών, δανειοδοτήσεων και μελλοντικών επενδύσεων.

«Άμεσο μέλημα μας είναι να εισαχθεί εκ νέου και άμεσα η ρύθμιση προς νομοθέτηση και να αρθεί επιτέλους η ομηρία των πολιτών και η τυχόν επικείμενη δήμευση των πατρογονικών περιουσιών τους» καταλήγει η επιστολή του Συλλόγου.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*