«Κρούσμα» κορωνοϊού η δεύτερη φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων – Καθυστερήσεις στον υποσταθμό της Νάξου

Newsroom
12/03/2020 02:27
 
 
 

 

Η επιδημία του κορωνοϊού θα έχει, ως φαίνεται, επίπτωση και στην έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η Κινεζική NΑRI που έχει «πάρει» το έργο κατασκευής υποσταθμού 150 ΚV στη Νάξο, έχει ήδη εδώ και ένα μήνα ενημερώσει τον ΑΔΜΗΕ ότι λόγω της επιδημίας και των δυσκολιών στις μετακινήσεις και στις μεταφορές, ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην έλευση του εξοπλισμού από την Κίνα.

Αντίστοιχα, ο ΑΔΜΗΕ φέρεται να ετοιμάζεται να ενημερώσει τη ΡΑΕ για το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην ολοκλήρωση και ηλέκτριση της δεύτερης φάσης των Κυκλάδων, έργο το οποίο έχει κατά το καλωδιακό μέρος υλοποιηθεί και αναμένει τον υποσταθμό της Νάξου για να λειτουργήσει.

Προσπάθειες να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα

Οι εκτιμήσεις πάντως από αρμόδια στελέχη συγκλίνουν στο ότι η καθυστέρηση δεν θα είναι μεγάλη, ενώ από τον ΑΔΜΗΕ καταβάλλονται προσπάθειες για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα με τις μικρότερες δυνατές αποκλίσεις.

Ημιτελής ο υποσταθμός της Νάξου

Υπενθυμίζεται ότι για τον υποσταθμό 150 ΚV στη Νάξο, ο ΑΔΜΗΕ έχει υπογράψει σύμβαση ανάθεσης στην Κινεζική NΑRI Group Corporation που επελέγη ως ανάδοχος για το έργο, προϋπολογισμού 8,8 εκατ. ευρώ, σε σύμπραξη με την Ελληνική εταιρεία ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ ΑΕ.

Η δεύτερη φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, αποτελεί project συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή και εγκατάσταση των υποθαλάσσιων καλωδίων υψηλής τάσης που συνδέουν τη Νάξο με την Πάρο και τη Μύκονο (την οποία έχει αναλάβει η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ – Fulgor ΑΕ) όπως και την αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών διασυνδέσεων Λιβαδιού (Εύβοια) – Άνδρου και Άνδρου-Τήνου που ανατέθηκε στην Prysmian.

(Visited 1.169 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*