Επιτροπή Αγώνα Τήνου για “Ενεργειακή Κυκλάδων”: Εκμεταλλεύονται την πανδημία με σκοπό το κέρδος

Άκης Αξαόπουλος
24/04/2020 13:35
 
 
 

 

Την πληροφορία ότι η “Ενεργειακή Κυκλάδων” θα προχωρήσει στο χτίσιμο των βάσεων για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή “Πράσσα” της Τήνου (αψηφώντας την πανδημία και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω αυτής), δημοσιοποίησε η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Τα μέλη της συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης και εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία “κατακεραυνώνουν” την απόφαση της εταιρείας να βιαστεί να προχωρήσει στα έργα σκυροδέτησης, τονίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το κέρδος χωρίς να υπολογίζει ούτε στο ελάχιστο την τοπική κοινωνία.

Ωστόσο, ανάρτηση σχετικά με το θέμα έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, ο οποίος κινείται στο ίδιο “μήκος κύματος” με την Δημοτική Επιτροπή ενάντια στις ανεμογεννήτριες και κάνει λόγο για “ηθικό ατόπημα”, “απουσία κοινωνικού ήθους”, “απόλυτη προσήλωση στο κέρδος” και προκλητική ενέργεια ενάντια στην τοπική κοινωνία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής:

Με την έλευση της πληροφορίας ότι σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, εν μέσω της τραγικής και επικίνδυνης περιόδου που διανύουμε, η Ενεργειακή Κυκλάδων θα προχωρήσει τα έργα της σκυροδέτησης των βάσεων των ανεμογεννητριών της στην περιοχή Πράσσα, τα μέλη της δημοτικής επιτροπής ενάντια στις ανεμογεννήτριες, συνεδριάσαμε μέσω τηλεδιάσκεψης και έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Πραγματικά, η πληροφορία αυτή μας κάνει όλους να απορούμε.

Όχι για την παντελή έλλειψη σεβασμού απέναντι στην κοινωνία της Τήνου, η οποία στο σύνολό της αντιτίθεται στο έγκλημα αυτό. Αυτήν την γνωρίζαμε.
Όχι για την ύπουλη εργαλειοποίηση της απαγόρευσης των μετακινήσεων προς ίδιον όφελος, εν μέσω πανδημίας. Αυτή την φανταζόμασταν.
Όχι για την ανάγκη της εταιρείας να εκμεταλλευτεί τα περιοριστικά μέτρα, καθώς γνωρίζει, ότι αν περιμένει μέχρι την άρση τους, θα ξαναβρεί την Τηνιακή κοινωνία απέναντί της.
Όχι για την εξόφθαλμη βιασύνη της να ξεκινήσει να εισπράττει κέρδη, με οποιοδήποτε κόστος για την τοπική κοινωνία, η οικονομία της οποίας θα πληγεί τόσο από την εγκατάσταση των αιολικών όσο και από την πανδημία. Και αυτή την έχουμε καταλάβει.

Απορούμε όμως! Η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ασφάλεια του έργου; Πώς είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί αυτή όταν το εξειδικευμένο συνεργείο που ήρθε την προηγούμενη φορά, προκειμένου να γίνει η σκυροδέτηση του έργου, αυτή την φορά δεν συνδράμει στο εγχείρημα; Υπάρχει εξειδικευμένο Τηνιακό συνεργείο που θα βοηθήσει στο έργο ή οι εργασίες θα γίνουν με ανειδίκευτους εργάτες; Πώς διασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζόμενων στο έργο και όσων θα βρεθούν στην ευρύτερη περιοχή; Θυσιάζεται και αυτή στον βωμό του κέρδους;

Απορούμε επίσης και για όσους συνεργαστούν με την εταιρεία στην συντέλεση αυτού του εγκλήματος. Πώς θα μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να αντικρίσουν τους συμπατριώτες τους γνωρίζοντας ότι και οι ίδιοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν καταστροφή;

Ας γίνει το εγχείρημα αυτό της εταιρείας, η αφορμή για να συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος πολίτης, ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες του περιβάλλοντος, οι λεγόμενοι “πράσινοι” επενδυτές, δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για το περιβάλλον και για την τοπική κοινωνία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος τους, αψηφώντας συνέπειες, φτάνοντας μέχρι το σημείο να εκμεταλλεύονται την πανδημία και την αδυναμία έκφρασης της αντίθετης άποψης.

Λαθεύουν αν πιστεύουν ότι έτσι θα μας νικήσουν.

Live της ντροπής…

Gepostet von Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών am Freitag, 24. April 2020

Δήμαρχος Τήνου: “Δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Ντροπή!”

Ανάρτηση σχετικά με το θέμα έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, ο οποίος κινείται στο “μήκος κύματος” με την Δημοτική Επιτροπή ενάντια στις ανεμογεννήτριες και κάνει λόγο για “ηθικό ατόπημα”, “απουσία κοινωνικού ήθους”, “απόλυτη προσήλωση στο κέρδος” και προκλητική ενέργεια ενάντια στην τοπική κοινωνία.

Η χθεσινή ανάρτηση του κ. Σιώτου έχει ως εξής:

Όπως πληροφορούμαι – μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω – αύριο η Ενεργειακή Κυκλάδων θα ξεκινήσει ξανά τις εργασίες για τις ανεμογεννήτριες.

Πριν κάποιες εβδομάδες είχα μιλήσει για ηθικό ατόπημα για να λάβω την απάντηση ότι “η κοινωνική συνοχή διαφυλάσσεται από τις κοινές αρχές και αξίες, αλλά κριτής είναι η ∆ικαιοσύνη και εφαρμοστής οι Αρχές, από τις οποίες έχει κριθεί επανειλημμένα, ότι η εταιρεία μας ευρίσκεται από την πλευρά της νομιμότητας”.

Αντιλαμβάνομαι ότι στην αγωνία τους να δικαιολογήσουν τη στάση τους όταν μια ολόκληρη κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη, μπερδεύουν αξίες και αρχές με νομικές αποφάσεις. Μπερδεύουν τις βασικές αρχές της αλληλεγγύης του σεβασμού στο περιβάλλον και τον τοπικό πολιτισμό γιατί πιθανώς είτε δεν τις είχαν ποτέ, είτε το πιθανότερο δεν τις γνωρίζουν καν.Έχουν ακριβώς την ίδια νοοτροπία με αυτούς που πριν λίγες εβδομάδες δεν έπαιρναν μέτρα για την προστασία των λαών τους, μόνο και μόνο για να μην πληγεί η οικονομία. Βεβαίως αυτοί κατάλαβαν το λάθος τους και αμέσως έστριψαν…

Οι θαυμαστές τους στην Ελλάδα (δηλ. η Ενεργειακή Κυκλάδων) επιμένουν στο λάθος.Και όλα αυτά την ίδια ώρα που η τοπική μας κοινωνία αγωνίζεται να σταθεί όρθια και να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα, ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, που στηρίζεται στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον και στην τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.

Αυτή την ώρα της δοκιμασίας και της αγωνίας επέλεξαν οι κύριοι της Εταιρείας να επιδείξουν το αληθινό τους πρόσωπο και να προκαλέσουν τη φιλήσυχη τοπική μας κοινωνία.Είναι εντυπωσιακό πού μπορεί να οδηγήσει η απουσία κοινωνικού ήθους και η απόλυτη προσήλωση στο κέρδος…

Ντροπή, ξανά λοιπόν…

Στην Ελλάδα που θα πρέπει να φτιάξουμε τα επόμενα χρόνια θα απαξιωθούν και θα απομονωθούν αυτοί που δεν σέβονται τον συνάνθρωπο και που αγνοούν την κοινωνία.

(Visited 199 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*